Datum: woensdag 24 april 2024, 22:47 - Auteur: Mica de Montigny

Aderlating voor TVC Breda: aanvoerder Leroy van Berkom verkast naar TSC

Hij is één van de laatste der Mohikanen van het succesvolle TVC Breda van de laatste seizoenen, maar na de zomer verdedigt Leroy van Berkom (foto) de clubkleuren van zondag eersteklasser TSC. Aan Voetbalinbreda.nl legt hij uit waarom hij de zondag vierdeklasser uit Tuinzigt verlaat voor een avontuur in Oosterhout.

Het blijven toch van die emotionele momenten. Transfers van spelers die een hoger plafond hebben dan hun huidige cluppie, maar waar je van weet dat ze vroeg of laat gaan plaatsvinden. Van Berkom (22) werd de afgelopen seizoenen al in de gaten gehouden door diverse clubs, maar die kregen keer op keer nul op het rekest. Uitgerekend nu TVC Breda in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is, kiest de centrale verdediger er nu wel voor om te vertrekken. “Of ik een zinkend schip verlaat? Nee, ik verlaat zeker geen zinkend schip”, begint de Bredanaar zijn relaas. “In deze selectie zit heel veel potentie en ik denk met de juiste instelling, dat ze ver kunnen komen de komende jaren. Ook ga ik er natuurlijk alles aan doen om TVC Breda in 4B te houden volgende maand. Ik heb hier niet voor niets zeventien jaar, vanaf mijn vijfde al dus, rondgelopen.”

“Maar momenteel is voor mij het moment aangebroken om een stap te maken. Voorgaande jaren heb ik de stap ook al kunnen maken, maar vond het toen nog niet het moment. Ik heb voorgaande jaren met verschillende clubs gesprekken gehad en zelfs meegetraind met sommige clubs, maar ik had niet het gevoel dat ik het daar meer naar m’n plezier zou hebben dan bij TVC Breda. Ik speelde namelijk met al mijn vrienden en vond dat ook heel veel waard. Ook dit jaar heb ik gesprekken gehad met bepaalde clubs en ben ik al veel benaderd, maar voor mijn gevoel is TSC de beste stap. Ik weet dat ze me sinds vorig jaar al in de gaten hebben gehouden. Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Ad Looijmans en van daaruit heb ik mijn keuze gemaakt. Ik kijk uit naar het nieuwe avontuur in Oosterhout, maar eerst ga ik er voor zorgen dat ik de laatste wedstrijden alles geef voor TVC Breda.”

Opvallend is dat Van Berkom twee oude bekenden tegen zal komen op sportpark de Warande over een maand of vier. Ex-ploegmaat Abdou Haalide speelt er nog, al gaan er in de wandelgangen geruchten dat hij gaat stoppen met voetbal. De jonge Romano Rijndorp speelt er nog wel en ontpopt zich langzaam maar zeker tot spelmaker en assistkoning. Jeroen Ooms vertrekt op zijn beurt naar KFC Meer. Van Berkom wordt de vierde Viola die in een jaar tijd de overstap zal maken naar TSC.