Datum: donderdag 9 mei 2024, 13:05 - Auteur: Mica de Montigny

Alex Smekens stopt multifunctionele loopbaan en wordt assistent-coach Chaam

Hij was jarenlang keeper bij clubs als OVV ’67 en Be Ready, maar toen hij in Chaam arriveerde werd hij pardoes veldspeler. Alex Smekens (34) hangt zijn kicksen echter aan de wilgen volgende maand en gaat naast nieuwbakken hoofdtrainer Rik Jochems op de bank zitten.

En Jochems, die het dit seizoen nog samen doet met de naar DSE verkassende Karel Daamen, is blij dat Smekens (foto, rechts) hem vergezelt in de dug-out komend voetbaljaar. “Ik ben er heel blij mee. Hij heeft een lange loopbaan gehad, is bij veel clubs geweest en dat zijn allemaal dingen die hij mee kan nemen. Daarnaast is Alex een heel fijne gast om mee samen te werken”, vertelt de jonge hoofdcoach aan Voetbalinbreda.nl. Smekens zelf, die ondanks zijn voorgeschiedenis als keeper en zijn leeftijd toch belangrijk is dit tot dusver succesvolle jaar met onder meer regelmatig goals en assists en de periodetitel in 4B, gaf tekst en uitleg over zijn move op sportpark Groot Heivelt.

“Na jaren zelf te hebben gekeept bij verschillende clubs, ben ik uiteindelijk anderhalf jaar geleden via collega en onze huidge captain Jelle van Raak bij Chaam beland als veldspeler. Ondertussen word ik bijna 35 en merk ik dat mijn lichaam wat tegen begint te strubbelen. Zeker als ik tegen jonge tegenstanders sta voel ik me soms net een vrachtwagen. Wel blijf ik graag betrokken bij het voetbal en heb ik altijd het trainersvak wel interessant gevonden. Dit geeft mij nu ook de mogelijkheid om een steentje bij te dragen en te kijken of ik het echt leuk vind en er in de toekomst eventueel meer mee wil gaan doen”, aldus de polyvalente voetballiefhebber.