Datum: zondag 2 oktober 2022, 16:56 - Auteur: Redactie

Bavel en hattrick-held Niek Akkermans vloeren RCD

Bavel staat bovenaan in 3B. Zondagmiddag won het van RCD, al stonden de Bredase dorpelingen nog wel een tijdje op achterstand.

Wat dan weer wel lekker is aan een degradatie: als het goed is ga je een treetje lager veel vaker winnen. Bavel ervaart het nu, want na de zege bij Madese Boys van vorig weekend, was het in speelronde opnieuw raak voor de ploeg van coach Coen Rijppaert. Op sportpark de Roosberg had niet iedereen zijn plekje al uitgekozen of Milo de Kort opende de score. Al na een minuut een voorsprong voor de Bredase dorpelingen.

Maar toen het electronische scorebord de tiende minuut projecteerde, stond het plots 1-2. Racing Club Dordrecht sloeg keihard toe met twee snelle treffers. Alsof het niet gekker kon voor rust, zorgde topscorer Niek Akkermans (foto) voor sensatie. In de 44ste en 45ste minuut trapte hij twee ballen, waaronder een strafschop binnen. Duel weer gekanteld en een positieve stemming in de kleedkamer.

Want na rust trok Bavel de stijgende lijn door en voltooide Akkermans zijn hattrick, tot vreugde van het trouwe thuispubliek. Die mensen zagen overigens nog een bizar afgekeurde goal van Akkermans, die met zijn hak van buiten de vijandelijke zestien de RCD-keeper had geklopt. Enfin, de driepunter an sich was al top voor de groenhemden. Captain Erik Meijerink sprak met Voetbalinbreda.nl.

“We maakten het onszelf onnodig moeilijk, maar hebben uiteindelijk terecht gewonnen.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Bavel – RCD 4-2 (3-2)
1-0 Milo de Kort, 1-1 en 1-2 RCD, 2-2, 3-2 en 4-2 Niek Akkermans.