Beek Vooruit-coach Gabriëls ambitieus: “Azen op top 5”

Datum: zondag 2 september 2018, 17:32 - Auteur: Mica de Montigny

Beek Vooruit-coach Gabriëls ambitieus: “Azen op top 5”

VIDEO – Na een geslaagd seizoen op het hoge tweede klasse-niveau is Beek Vooruit van plan het nog beter te doen dit voetbaljaar. De ploeg uit Prinsenbeek is weer in training en Voetbalinbreda.nl reed naar sportpark de Heikant voor een onderhoud met de trainer en één van zijn talentvolle pupillen.

Het is een drukte van belang op het hoofdveld van de Bredase dorpsclub. Op de ene helft tientallen junioren, op de andere helft de selectie van coach Arno Gabriëls, die zich een beetje opwarmt middels een rondo. Er zijn nog een paar vakantiegangers, waaronder Boye Snoek, maar verder staan ze er bijna allemaal. Van de gebroeders Schalk tot aan Jorn Sweres. Ook Tommie Kerstens, trainer van het tweede, beleeft een zeer behulpzame avond.

Hij kijkt toe hoe Gabriëls vooruitblikt. “We zijn vorig seizoen op de zesde plek geëindigd en met name in het slot van de campagne hadden we te maken met veel blessureleed. Dat heeft ons wel wat punten gekost. Dit jaar wil ik het beter doen met mijn ploeg. We hebben ambitie en ik wil in de top vijf eindigen”, liegt zijn vertrouwen er niet om. De succescoach heeft een aantal spelers zien komen en gaan. Iemand die bleef is Menno Baremans.

Hij kwam vorig jaar over van competitiegenoot Unitas ’30, nadat hij eerder ook in de jeugd van NAC Breda acteerde. Inmiddels is hij niet weg te denken uit de oranje selectie. Zijn zomer stond vooral in het teken van een stage in Canada. Ook had hij een opvallende persoonlijke doelstelling: ‘Minder gele kaarten pakken.” In de video onder dit artikel kunt U zien wat hij verwacht van het komende seizoen en hoort U ook wat zijn trainer Gabriëls nog meer denkt over de naderende campagne. Met dank aan alleskunner Kerstens.

http://www.youtube.com/watch?v=d0BSWdJ82sA