Datum: maandag 26 oktober 2020, 12:09 - Auteur: Redactie

Boeimeer-trainer Boudewijns: “Wij waren zwaar in vorm”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zaterdag vierdeklasser Boeimeer was het begin van het seizoen teleurstellend. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de club uit de Haagse Beemden.

Boeimeer was als één van de eerste clubs uit de Gemeente Breda slachtoffer van besmettingen in de selectie. Mede daarom kon er in het bekertoernooi niet succesvol worden gepresteerd. In 4C ging het stukken beter. Met zeven punten uit vier duels is de vijfde plek een feit met slechts twee punten minder dan koploper Internos, dat wel een duel minder speelde dan de Koningsblauwen. Coach Lorenzo Boudewijns (foto), die vorig seizoen arriveerde op sportpark Heksenwiel en toen dus ook geen volledig seizoen kon afmaken door de Corona-crisis, blikt terug en vooruit.

“Corona is voor ons klote geweest. In de voorbereiding heeft het twee weken plat gelegen door een paar positief geteste boys. Daardoor kregen wij al een achterstand richting de competitie. We hebben drie bekerwedstrijden moeten spelen in zeven dagen met een achterstand, dus dat was al een kansloze missie. De start begin je dan met een achterstand, maar nu nu was je weer zo goed als fit en het liep weer en voetballend werd het beter. En ligt het weer plat, en ja, voor hoe lang?

“Ik denk persoonlijk dat we pas in maart 2021 weer gaan spelen en dan een halve competitie spelen. De nummer 1 promoveert en 2, 3 en 4 spelen dan nacompetitie. Want uitloop gaat ook niet door het EK 2021. De maand februari heb je dan weer als voorbereiding. We gaan het zien en hopen dan weer normaal gebruik te kunnen maken van onze kantine en kleedkamers, dan is het weer echt voetbal. Het is echt sneu. Wij waren zwaar in vorm tot we getroffen werden door Corona.”