Datum: maandag 13 mei 2019, 11:32 - Auteur: Mica de Montigny

Confessies en dilemma’s met Randy Klees van JEKA

In ‘Confessies en dilemma’s’ gaan wij op zoek naar de meest intieme, ludieke en bijzondere keuzes en momenten van de Bredase spelers. In deze editie sprak Voetbalinbreda.nl met het aanvalstalent van JEKA: Randy Klees (foto, midden).

Randy, jullie spelen in 2E steeds gelijk. Is het krachtsverschil echt zo klein of durven jullie als promovendus niet door te drukken?

“Alles ligt in deze competitie erg dicht op elkaar. Dat zag je afgelopen weekend, toen koploper Cluzona van hekkensluiter WSC verloor. Ik vind zelf dat we met veel passie en lef spelen. Als we zo doorgaan komen die overwinningen vanzelf.”

Zelf ben je kampioen geworden vorig jaar en ook op dit hogere niveau pik je al je goals mee. Wat doe je als Baronie belt in juni 2019?

“Het is mijn doel om zo hoog mogelijk te voetballen en Baronie is een goede ploeg in de Hoofdklasse. Maar het zal altijd de rivaal van JEKA blijven. Ik zou er niet naar toe gaan. Ik zie veel toekomst bij JEKA, al weet je het nooit in de voetballerij.”

Als jij één skill zou mogen overnemen van een ploegmaat, welke zou dat zijn en van wie?

“De ‘McGeady-spin’ van Frits Schuurink, onze centrale verdediger. Hij neem er vaak risico mee, maar het is ons nooit fataal geworden”

Jij gaat in een voetbalvrij weekend op stap en op vrouwenjacht. Welke ploegmaat moet er met je mee?

“Jules Philippart. Daar heb ik al mooie avondjes mee beleefd. En als je echt een gekke nacht wil meemaken Sam Vogels.”

Wat is je favoriete app?

“Snapchat in Instagram. Dat krijg ik overigens na elke training te horen van Merijn Notenboom. ‘Je moet zeker al je snaps weer openen’ zegt hij dan tegen me, haha.”

Wat is je bijnaam binnen JEKA?

“Kiko. Zo noemde mijn vader me omdat ik gelijkenissen had met de ex-speler van Atletico Madrid. Of ‘mooiboy van JEKA’. Ze zeggen dat ik het langst voor de spiegel sta in de kleedkamer, haha.”

Een halfuur looptraining of een halfuur tactische bespreking van de trainer?

“Conditietraining is niet mijn ding, dus dan maar de besprekingen van onze coach Bas Liebregts. Die zijn sowieso altijd erg duidelijk.”

Wie is de beste trainer die je ooit hebt gehad?

“Makkelijk: mijn vader. Hij is altijd mijn trainer geweest en ik leer vaak van hem. Voor elke wedstrijd praat ik als een soort routine even met hem. Geeft hij me tips. Hij komt ook altijd kijken sinds ik klein ben al. Van Leonardo Mouwen heb ik bij RBC Roosendaal toen veel geleerd op het technische vlak.”

Cristiano Ronald of Lionel Messi?

“100 procent Messi. Hoe hij voetbalt is buitenaards. Ik heb veel bewondering voor een op en top sportman als Ronaldo, maar Messi blijft voor mij de beste voetballer ter wereld.”

Waarom zijn er mensen in Breda die JEKA de ‘Sorry Boys’ noemen?

“Ik heb daar inderdaad wel eens iets van vernomen, maar ik denk dat het meer iets van vroeger is. Tegenwoordig worden we juist geprezen om onze felheid en strijdlust. Dus voor de mensen die ons nog zo noemen: ‘kom gerust een keer een wedstrijdje kijken’.

Wie van jouw teamgenoten kan wel wat modeadvies gebruiken?

“Jules Philippart. Die kan nog wel wat leren van me. Wat die soms aantrekt, dat is echt ongekend.”

AA of een biertje?

“Voor de wedstrijd een flesje AA en na het duel een bacootje.”

Welke muziek knal jij het liefst uit de speakers in de kleedkamer?

“Meestal draaien we voor de wedstrijd een beetje opzwepende muziek. House, techno of EDM. Maar Mula B met JK is mijn aanrader.”

Hoe denk jij over vrouwenvoetbal?

“Ik vind het juist mooi dat het populair aan het worden is. Het werd altijd onderschat. Een vrouw die van voetbal houdt is voor mij altijd een pluspuntje.

Tot slot: waar eindigt het dit seizoen voor JEKA?

“Minimaal op de zesde plek.”