Datum: dinsdag 28 mei 2024, 12:01 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Viggo Maas (TVC Breda)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Viggo Maas (foto) van TVC Breda.

Hij werd deze maand pas 18 jaar, maar gaf op de slotdag van 4B zondag zijn definitieve visitekaartje af op sportpark Kwakkelhut. De boomlange Maas, die eigenlijk aanvaller is, maar namens het team van coaches Nijs Kivitis en Kevin Faas een linie terugzakte om de Viola’s te helpen handhaven, leverde in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Nota bene in de stadsderby tegen WDS ’19 stond hij op.

De club uit Tuinzigt wist dat het moest winnen om de nacompetitie om lijfsbehoud te ontlopen en deed dat ook: 2-1. Voor rust had Maas de assist op de 1-0 gegeven en daarna maakte hij er zelf ook 2-0 van. Een treffer en een beslissende pass van de youngster bleken genoeg voor handhaving. Maas is slechts één van de beloften die het geraamte van het nieuwe TVC Breda moet gaan vormen en de voortekenen zijn veelbelovend.

Wij feliciteren Maas en zijn team van harte!