Datum: donderdag 9 april 2020, 12:55 - Auteur: Mica de Montigny

Derde club in een jaar: Van Oorschot naar Oosterhout

Robbert van Oorschot (33) vertrekt mede door de coronacrisis al binnen een paar maanden bij WDS ‘19, terwijl hij voor de winterstop nog keeper bij Baronie was. Oosterhout wordt de nieuwe ploeg van de ervaren Bredanaar.

Een maand of zes geleden was Van Oorschot nog selectiekeeper bij zondag Hoofdklasser Baronie, maar door een blessure en de komst vorige zomer van Michel van Butselaar raakte hij zijn basisplek kwijt. Zondag vierdeklasser WDS pikte hem op vlak voor de winterstop, maar door de coronacrisis heeft ook hij zijn laatste duel dus al gespeeld namens de oudste amateurvereniging van de Gemeente Breda.

De KNVB zette onlangs een punt achter dit seizoen en dus trokken diverse clubs weer aan de mouw van de nog altijd hongerige goalie uit Breda-Noord. Advendo leek kans te maken op zijn ‘handtekening’, maar ondanks het nieuwe project dat er aan lijkt te komen in de Hoge Vucht viel de keuze toch op zondag derdeklasser Oosterhout. Van Oorschot legt aan Voetbalinbreda.nl waarom.

“Op deze manier kunnen we niet afsluiten”, doelt hij op de coronastop. “Mijn cluppie Advendo is bezig aan een project, maar het van de grond komen daarvan is weer een ander verhaal. WDS heeft een leuke groep, maar Oosterhout nam contact met me op via Facebook en zo is het balletje gaan rollen. Ik ken er nog mensen uit mijn vroegere periode bij TSC. Ook Kennith Kops speelt daar en de coach Jorco de Kok ken ik. Wij hebben al een keer met elkaar gesproken, maar toen kwam het er nog niet van. Nu wel dus, dat is mooi.”

“Oosterhout is een mooie club. We gaan voor de titel komend seizoen. Ik heb er weer zin in. Ik ben in elk geval blij dat ik een halfjaar geleden de keuze heb gemaakt om weg te gaan bij Baronie. Uiteindelijk is alles wat je wilt gewoon spelen en dat kan ik bij een ambitieuze groep als Oosterhout naar hartelust doen.” Saillant detail: Oosterhout had de afgelopen jaren steevast een andere Bredanaar onder de lat: Ramon Everduim. Hij stopt ermee en wordt de nieuwe keeperstrainer.