Datum: woensdag 27 mei 2020, 17:03 - Auteur: Mica de Montigny

DIA versterkt zich onder meer met ex-prof Robert Braber

Robert Braber wilde altijd het geel en zwart van NAC dragen, maar de inmiddels gestopte professional van onder meer RKC en Excelsior mag ook die clubkleuren in het amateurvoetbal gaan verdedigen. De aanvallende middenvelder komt na de zomer bij zondag vierdeklasser DIA spelen, zo bevestigde trainer Erik van Rooij aan Voetbalinbreda.nl.

Braber, die ooit nog met Willem II een cruciale goal tegen NAC scoorde, kan wegens werkzaamheden op zaterdag niet meer door bij Kogelvangers. DIA-coach van Rooij is daarom in zijn nopjes en krijgt tevens de beschikking over nog een nieuweling, waar hij enthousiast over is. Mitchell Schilperoord, ooit actief in de jeugd van RBC, komt van De Fendert naar sportpark de Gouwen.

“Hoe Braber hier kon belanden? We hebben zo onze contacten. Beide spelers kwamen goed over tijdens hun gesprek een tijdje geleden. Vooral plezier is belangrijk voor hen en natuurlijk gaan ze hun ervaring overbrengen in de selectie tijdens trainingen en wedstrijden, dat is welkom voor onze jonge selectie, waar weer heel wat jeugdspelers worden overgeheveld”, aldus van Rooij.