Datum: zondag 2 oktober 2022, 15:14 - Auteur: Redactie

Drie rode kaarten en duur puntenverlies voor PCP

PCP blijft na speelronde 2 onderin 4C bungelen. Een vrij dramatische thuiswedstrijd tegen Neerlandia ’31 lag daar zondagmiddag aan ten grondslag.

Dramatisch? Toch wel. Twee keer kwam de equipe uit Brabantpark op voorsprong, maar twee keer maakte het bezoek uit Dorst ook gelijk. Vooral de laatste was zuur, gezien het tijdstip. In de 95ste minuut lag hij achter goalie Scott Colkin. Daarvoor waren al rode kaarten gevallen. Twee keer vanwege twee keer geel: Sofyan Meydubi en Sofyan el Mandoudi. Ook een directe rode voor Eric Adriaanse. De frustraties namen de overhand. Misschien met de verloren stadsderby van zeven dagen eerder bij TVC Breda nog in het achterhoofd. Maar aanvankelijk was er niets aan de hand. PCP kwam aan de leiding voor rust dankzij de van een schorsing teruggekeerde topschutter Mustapha Houba (foto). Neerlandia maakt wel gelijk, maar de Bredanaars waren na de 1-0 sterker juist. Houba werd nog een keer neergehaald op weg naar een grote kans, maar de arbiter trok niet eens een gele kaart.

Geen 2-0 en kaart voor de bezoekers, wel de gelijkmaker dus, die overigens een geurtje van buitenspel had. De ergernis was present. En die zou na rust escaleren, toen PCP een soortgelijke overtreding maakte als Neerlandia op Houba voor rust. Deze keer trok de arbiter wel een kaart. “Dat was het omslagmoment van de wedstrijd”, keek PCP-coach Lorenzo Boudewijns terug op de pot toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Alles wat wij deden werd bestraft met een kaart, alles wat Neerlandia deed kreeg een vermaning.” Toch kwamen de groenhemden op voorsprong een kwartier voor tijd, na een puike actie van Meydubi, die toen nog in het veld stond. Mehari Kesate rondde af: 2-1.

“Maar wat er daarna gebeurde ging nergens over”, continueert de nieuwbakken coach zijn verhaal. “Sliding op de bal, tweede gele kaart voor ons. Vijf minuten later wederom een sliding op de bal, weer geel. Hier werd op gereageerd met de woorden ‘meen je dit?’ en waarop de scheids opnieuw een tweede gele kaart gaf. En dan ook nog een oliedomme rode kaart van ons.” Boudewijns zag het stoom uit zijn oren komen zondagavond. En hij zat nota bene ook nog een schorsing uit na de rode kaart van vorig weekend in Tuinzigt. “Dan moet je met acht spelers door en geeft de leidsman acht minuten blessuretijd en valt de 2-2 diep in blessuretijd. Naar mijn idee zijn we zwaar bestolen. Maar eerlijk is eerlijk, we doen dit onszelf ook aan. Veel kansen missen en veel kaarten pakken.” Het moge duidelijk zijn: PCP zit niet lekker in zijn vel. Sterspeler Mouhcine Zerouali ontbrak ook al vanwege zijn verplichtingen met het Nederlands zaalvoetbalteam. Toch is Boudewijns niet negatief. “Komende zondag pakken we 100 procent de drie punten”, besluit hij zijn verhaal. En die belofte is wel makkelijk: de betreffende tegenstander HBSS verloor zijn eerste twee duels met 5-0 en 9-1.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

PCP – Neerlandia ’31 2-2 (1-1)
1-0 Mustapha Houba, 1-1 Neerlandia ’31, 2-1 Mehari Kesate, 2-2 Neerlandia ’31.