Datum: donderdag 24 maart 2022, 00:39 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners-revelatie Tim Suter: “Gaan vol voor de titel”

Sinds 2018 speelt Tim Suter (foto) al centraal in de verdediging van zaterdag vierdeklasser The Gunners en dat doet hij niet onopgemerkt. Sterker nog, de 23-jarige Bredanaar is misschien wel de revelatie van de huidige titelkandidaat van 4D. Voetbalinbreda.nl licht hem uit en ondervroeg hem ook maar meteen in aanloop naar de absolute kraker van zaterdagmiddag bij koploper DESK.

Laat er geen misverstand over bestaan: de enige reden waarom ‘kind van de club’ Suter een avontuur bij buurman Boeimeer beleefde was omdat hij in de jeugd van The Gunners derde klasse speelde en op sportpark Heksenwiel in de Hoofdklasse kon ballen. Daar was hij een middenvelder die af en toe ook in de spits werd opgesteld. Maar na een mislukt eerste seizoen in de selectie van de Koningsblauwen, mede vanwege personele problemen, polste Mark Schuiten hem voor een terugkeer naar sportpark het Hooghuys. Even twijfelde Suter, die bezig was een vriendenteam op te bouwen, maar daarvoor vond hij zichzelf nog te jong. ‘Godzijdank’ zal huidig The Gunners-coach Brian Piris denken, want dit seizoen is Suter bezig aan zijn vierde jaar bij The Gunners 1 en hij is van eminent belang in het succesvolle seizoen tot dusver.

Suter, die met zijn broertje Roy in het eerste acteert, houdt van zijn cluppie en omgekeerd. “The Gunners is een hechte club. Met thuiswedstrijden zijn er altijd genoeg supporters en is het gezellig in de kantine. Met uitwedstrijden zie je ook vaak dezelfde groep mensen en binnen het team is het op en buiten het veld vaak gezellig”, zo somt hij wat redenen op voor zijn uiteindelijke terugkeer aan het eind van vorig decennium. Maar de trouwe volgers van het eerste van de club uit Gageldonk zien dat hij zich ontwikkelt tot een speler die weleens hogerop zou kunnen. Suter is een opbouwende verdediger die alles voetballend op wil lossen. Fel in de duels ook. Zie hij dat zelf ook en wat zijn z’n ambities? “Persoonlijk wil ik nog zo lang mogelijk bij The Gunners in het eerste mogen en blijven spelen en natuurlijk nog een keer kampioen worden.  Of ik per sé een stuk hogerop wil weet ik niet. Ik heb het hartstikke naar mijn zin hier. Ik ben er al vanaf de F-jes en we hebben dit jaar een hele leuke en hechte groep. Maar als de kans een keer komt; zeg nooit nooit.”

Zo bescheiden als hij is over zijn eigen kwaliteiten, zo uitgesproken is hij over de nabije toekomst met zijn ploeg. Want The Gunners is ondanks het feit dat het geen oogstrelend voetbal speelt gewoon keihard titelkandidaat. “Wij kunnen heel goed voetballen. Op trainingen is dat goed te zien. Helaas komt dit om een of andere reden op wedstrijddagen er niet altijd uit. Gelukkig is er dit seizoen bij iedereen een vechtersmentaliteit en kracht, waardoor we veel wedstrijden hebben gewonnen en nog gaan winnen. Als het voetbal beter wordt zal het in de wedstrijden makkelijker gaan.” Daarmee hoopt hij ook tegen DESK te gaan scoren komend weekend. De enige club die nog boven The Gunners staat met een puntje meer.

“Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden, maar dat wij door onze vechtersmentaliteit uiteindelijk toch met de overwinning weer richting Breda gaan. DESK is voetballend beter dan wij, maar met alleen voetbal win je geen wedstrijden. Ik denk dat wij wel een betere mentaliteit en wil hebben en beter geheel zijn als team.” Droomt hij van de titel? “Met The Gunners proberen we nu al een aantal jaar om natuurlijk uit die vierde klasse te komen. Helaas is dit vaak uitgedraaid op een domper, maar ik denk dat we dit jaar een goeie kans maken. Na zes duels had ik wat minder verwacht dat we mee zouden doen, maar nu na twaalf duels denk ik echt dat we een hele goeie kans maken op het kampioenschap. We zijn nu op de helft en staan een punt achter DESK en zes punten voor op de nummer 3. Nu moeten we deze lijn door blijven zetten en kijken waar we eindigen. We gaan vol voor die titel”, was getekend: Tim Suter. Zaterdagmiddag in Kaatsheuvel volgt misschien wel de wedstrijd van het jaar voor de volksclub uit Gageldonk.