Datum: zondag 27 november 2022, 17:26 - Auteur: Redactie

Kersvers periodekampioen OVV ’67 blijft winnen: nu is HSC ’28 de pineut

OVV blijft de baas voorlopig in 5A. Zondagmiddag werd de lastige uitwedstrijd tegen HSC gewonnen door de koploper uit Oosteind.

HSC: vorig jaar de wedstrijd tegen het einde van dat seizoen waarin HSC periodekampioen kon worden, maar OVV stak daar een stokje voor, dus deze wedstrijd lag gevoelig voor beide partijen. De geelhemden hebben vorige week de eerste periode gepakt en coach Fatih Kaya had zijn spelers gewaarschuwd dat de wedstrijd van vandaag weer een nieuwe is en dat ze weer vanaf minuut 1 scherp moeten zijn en de stijgende lijn van de afgelopen weken door moeten zetten. De tegenstander zou alles uit de kast halen om het OVV moeilijk te maken, maar de gasten gingen daar niet in mee. De wedstrijd startte en de bezoekers hadden vanaf minuut 1 het overwicht en HSC kwam er niet aan te pas. OVV bleef geduldig de bal rondspelen om op het juiste moment toe te slaan.

In de beginfase werd al snel duidelijk dat HSC niet op voetballen uit was maar OVV uit de tent probeerde te lokken, maar de uitspelers bleven gedisciplineerd voetballen en deelden een aantal speldenprikjes uit, maar tot grote kansen resulteerde dit niet. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van HSC af, beide ploegen gingen dan ook de rust in met een 0-0-tussenstand. In de rust werden een aantal dingen aangehaald, het moest beter in de tweede helft en zo geschiedde. OVV startte furieus en domineerde vanaf de eerste minuut na rust. HSC speelde heel fysiek zoals in de eerste helft en probeerde OVV af te stoppen, maar de gasten bleven aanzetten om tot scoren te komen.

In de 58ste minuut kreeg OVV een corner vanaf links die werd genomen door Türkay Önal, de corner werd indraaiend en het was Sefa Yalçındag die vanaf randje zestien in kwam lopen en de bal fantastisch binnenkopte: de ontlading was groot. Een meer dan verdiende goal, maar de geel-zwarten wilden meer. OVV bleef voetballen en kreeg met regelmaat een tik van de tegenstander te verwerken. De scheidsrechter moest ingrijpen op een gegeven moment toen de ervaren spits van HSC, Barry Perk, zich niet kon beheersen en zijn tweede geel pakte en moest inrukken: een meer dan terechte kaart. Niet veel later kreeg de aanvoerder van HSC zijn tweede gele kaart en ook hij kon gaan douchen. Tegen negen man was de wedstrijd gespeeld en had OVV er zeker nog drie kunnen maken, maar dat gebeurde niet: 0-1.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de winnende coach Kaya. “We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou zijn tegen HSC. We hebben deze wedstrijd weliswaar maar met een doelpunt verschil gewonnen, maar belangrijk zijn de drie punten, Gloria heeft vandaag van Molenschot gewonnen dus we hebben sowieso 6 punten afstand genomen van Molenschot. Al met al gaan we aan kop, volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen SVG uit Tilburg. Mijn complimenten gaan uit naar mijn laatste linie vandaag waarin met name Ali Eren Yazici en Julien Kpabitey achterin niks weg gaven, uiteindelijk is dit resultaat de verdienste van heel het elftal dat werd aangestuurd door dit tweetal.”

HSC ’28 – OVV ’67 0-1 (0-0)
0-1 Sefa Yalçındag.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss