Datum: woensdag 8 juni 2022, 16:51 - Auteur: Redactie

Lorenzo Boudwijns is de nieuwe trainer van PCP

Lorenzo Boudewijns (foto) volgt coach Richard Hoogkamer per direct op bij zondag vierdeklasser PCP. De jonge oefenmeester meldde dat woensdagmiddag aan Voetbalinbreda.nl.

Het hing volgens de geruchten al in de lucht, maar het is nu werkelijkheid geworden. Boudewijns, die anderhalf jaar geleden Boeimeer verliet vanwege drukke werk- en gezinsomstandigheden, gaat de scepter zwaaien in Brabantpark. PCP greep in 4C naast alle prijzen en zowel binnen als buiten de selectie zouden er teveel twijfels zijn ontstaan over de huidige samenstelling van de technische staf. Inmiddels is de kogel door de kerk.

”Soms moet je een stapje terug doen, om er twee vooruit te maken en dat moment is nu aangebroken”, doelt Boudewijns op zijn recente inactieve periode op het veld. “Maar ik heb niet stil gezeten. Heb op het werk meer leidinggevende functies gekregen en ook wat cursussen gevolgd bij de KNVB om mijn trainerslicentie te verlengen, dus ik ben er toch mee bezig geweest. Ik ben blij om terug te zijn en de sportief gegroeide selectie van PCP naar een nieuw level te brengen.”

De voormalige topscorer allertijden van Boeimeer 1 woont overigens op steenworpafstand van sportpark Lage Kant en kan niet wachten om te beginnen. “Ik heb jaren geleden al de belofte gemaakt hier te komen. Ben een man van mijn woord, dus nu ben ik er. Wij zijn ambitieus met zijn allen en gaan vanaf nu alles regelen om onder goede omstandigheden een gooi te doen naar prijzen volgend seizoen. We kunnen niet wachten.”

Faysal Houba, voormalig speler van NAC en Baronie, wordt de assistent van Boudewijns en is geen onbekende bij de kleinste amateurvereniging van de Gemeente Breda.