Datum: woensdag 15 mei 2024, 07:47 - Auteur: Mica de Montigny

Matthew Coenraadts na 23 jaar Oosterhout naar TSC

Hij heeft nog nooit een tricot van een andere vereniging om zijn schouders gehesen, maar na de zomer komt daar voor het eerst verandering. Matthew Coenraadts (fot0, links) maakt na tien jaar in het eerste van Oosterhout te hebben gespeeld de stap omhoog richting TSC. Voetbalinbreda.nl sprak met de multifunctionele speler.

Als klein kind groeide Coenraadts op, op het oude sportpark, verhuisde mee naar het nieuwe complex ‘De Contreije’ en was tien jaar lang een vaste waarde in het eerste van Oosterhout. Nu hij vorige maand 28 jaar is geworden, kietelt het bij hem nog nog een keer een stap omhoog te maken. “Ik ben in de afgelopen jaren al wat benaderd door wat clubs, maar Oosterhout voelde toen gewoon als mijn thuis. mijn club. TSC heeft me ook al een aantal keer gevraagd, maar toen speelden we allebei dezelfde klasse, dus dacht ik bij mezelf ‘wat schiet ik er mee op?’. Nu TSC in de eerste klasse speelt zie ik het als een stap omhoog. Het voelde voor mij dat ik een nieuwe stap nodig had om mijzelf weer te prikkelen en te kijken waar de lat nog ligt. Het was nu nog keer een stap maken of nooit meer doen”, legt Coenraadts uit.
 
Hoe de reactie vanuit de club is op mijn vertrek? Zij vinden het jammer. Ze zien me ook gewoon als jongen van de club en als voorbeeld van iemand die in de jeugd begonnen is en dan het eerste haalt er dan zo lang speelt. Natuurlijk krijg je van de oudere mensen te horen die een VVO-hart hebben: ‘wat ga jij nu doen?’. Of ‘overloper?’. Maar er zijn ook mensen die me begrijpen en zien dat ik een stap omhoog ga maken. Ik ga de warmte van de mensen missen, want ik ken er echt heel veel mensen. Het voelt voor mij eigenlijk als thuiskomen, dus dat gaat in het begin wel wennen worden. VVO blijft wel voor altijd een stuk in m’n hart zitten.” Maar Coenraadts komt niet in een vreemdelingenlegioen terecht. Hij zal heel wat mensen zien, waarmee hij al enige ervaring heeft opgedaan.
 
“Bij TSC ken ik ook wel mensen van het team zoals Ryan Snoeren, waar ik ook nog mee samen heb gespeeld bij VVO en Raymon Raams, waar ik mee gespeeld heb, die nu in de technische commissie zit bij TSC. En natuurlijk de jongens die er spelen die je tegen komt in de stad”, lacht de ervaren voetballer, die op sportpark de Warande zich gaat focussen op de rechtsbackpositie. Best interessant, omdat hij dit seizoen in 3B regelmatig rechtsbuiten staat en belangrijk is met doelpunten en assists. Ook het middenveld was de laatste jaren zijn plek. Hoe dan ook, TSC-coach Ad Looijmans krijgt de beschikking over een multi-inzetbare schakel en heeft zijn defensie zo langzamerhand weer op orde. TVC Breda-captain Leroy van Berkom koos ook al voor TSC en ook Coenraadts’ ploegmaat, Oosterhout-captain Jari van Helvoort deed dat.