Datum: vrijdag 14 september 2018, 17:50 - Auteur: Luke Thomas

Mohammad is weer terug en laat Baronie juichen als vanouds

‘Mous’ is coming home: zo kondigde Baronie de terugkeer van Moustafa Mohammad aan. Typerend voor de band tussen club en speler. Baronie leerde de goalgetter excelleren, Mohammad leerde de Baronnen promoveren. Als junior en als senior. Twee jaar geleden lukte hem het in de eerste klasse, nu is er alweer een volgend doel: de Derde Divisie. “Ik speel altijd voor het kampioenschap”, tekent Voetbalinbreda.nl op.

Een halfuur later dan gepland antwoordt Mohammad, naar huis fietsend van de training, de telefoon. “Sorry man, ik kom net uit de kantine. Even een biertje gedaan met zijn allen.” Een gespreksopening die het gevoel van de linksbuiten perfect weergeeft. Hij wil, na een moeilijke periode bij Dongen, weer plezier hebben. “Ik was mijn zelfvertrouwen kwijt, ook al speelde ik helemaal niet slecht. Geen zin in trainingen, miste mijn vrienden, het systeem paste niet bij mij. Ik wil best meeverdedigen, maar niet helemaal tot aan mijn eigen zestien. Dan benut je mijn kwaliteiten niet. Daarom ben ik teruggegaan naar Baronie. Ik weet wat de trainer van mij verwacht en andersom ook.”

Dat Mohammad (foto, onder) op zijn plek is, is te merken. Hij heeft zijn oude scoren-aan-de-lopende-bandmentaliteit weer voortgezet en bezet met zijn mede-Baronnen de eerste plek. De hoogst acterende club van de Gemeente Breda won zijn eerste twee competitieduels, waarin de talentvolle aanvaller steeds scoorde. “Dit jaar moeten we in het linkerrijtje eindigen. We hebben een brede selectie met alleen maar sterke spelers. Het team is zeker verbeterd ten opzichte van twee jaar geleden. Er zijn echt een paar goede aanwinsten bij gekomen. Met dit team zouden we niet onderdoen voor Dongen. In onze huidige vorm zou zelfs de top vier mogelijk zijn.”

Voorlopig blijft Mussi bij Baronie. Hij ziet zijn club het liefst zo snel mogelijk promoveren en hoopt daar nog onderdeel van uit te kunnen maken. “Ik weet niet of ik binnen de komende jaren weg ga. Ik heb nog zo lang te gaan. Voor een avontuur sta ik altijd open, maar dan moet het echt goed voelen. Natuurlijk hoop ik ooit nog in de Tweede of Derde Divisie te spelen. Voorlopig ligt mijn focus op Baronie. We zien wel waar het schip strandt.”

En zondag ligt zijn focus op IFC, dat laatste staat. Negen punten uit drie wedstrijden lijkt onontkoombaar, maar toch moeten de hekkensluiters niet onderschat worden door de equipe van trainer Jurriaan van Poelje. “In onze competitie zitten geen slechte tegenstanders. Het is een sterke ploeg en het belooft een zware pot te worden. De drie punten zijn nog geen garantie. Hopelijk kunnen we na afloop een feestje vieren.”