Datum: vrijdag 31 januari 2020, 23:22 - Auteur: Redactie

NAC Breda houdt punt over aan bizarre wedstrijd in Rotterdam

NAC heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Excelsior. De Parel van het Zuiden knokte zich na een 2-0 achterstand terug naar een gelijkspel. De Bredase doelpunten werden gemaakt door Jan Paul van Hecke en Arno Verschueren.

In Rotterdam begon kersverse NAC-speler Thom Haye direct in de basis. Verder waren er basisplaatsen voor onder meer Jordan van der Gaag, Luka Ilic en Huseyin Dogan.

NAC begon goed aan de wedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van interim-trainer Willem Weijs kreeg kansen via onder meer Van der Gaag en Ilic. Laatstgenoemde was dichtbij in de zesde minuut. Het schot van Ilic werd uiteindelijk opgeruimd. De Parel van het Zuiden kreeg twee levensgrote kansen. Verschueren kopte vanuit een corner op de lat, waarna de rebound voor de voeten van Dogan kwam. De nummer tien trof vervolgens ook het aluminium. Aan de andere kant schoot Wouter Burger naast.

NAC creëerde kansen en kwam in de negentiende minuut ook tot scoren. Pele van Anholt trof doel, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De Parel van het Zuiden zette vervolgens extra aan. Een steekpass van Jan Paul van Hecke was net te hard voor Dogan, waarna Luka Ilic een goede kans kreeg. De aanvaller combineerde goed met de opgekomen Van Hecke en schoot vervolgens. De poging werd echter geblokt.

Na een halfuur spelen viel uit het niets de 1-0. De eerste beste kans voor Excelsior was raak; het schot kwam van de voet van Rai Vloet. Op slag van rust leek Van der Gaag op weg naar de gelijkmaker, ware het niet dat de hoek te klein was voor de middenvelder, waardoor doelman Maarten de Fockert het schot kon blokken.

In de tweede helft ging NAC op jacht naar de gelijkmaker. De beslissende pass ontbrak echter bij de ploeg. Invaller Sydney van Hooijdonk ontving wel een goede bal, maar hij raakte de bal verkeerd en zag zijn rollertje in de handen van De Fockert belanden. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong.

De bal ging op de stip na een overtreding van Van Anholt. Luigi Bruins wist wel raad met de gegeven strafschop en klopte Nick Olij. NAC knokte zich vervolgens knap terug. Eerst was daar Dogan met een goed schot, maar die bal belandde op de vuisten van De Fockert. Drie minuten voor tijd was daar Van Hecke. De mee naar voren gekomen verdediger werkte binnen en maakte zo de aansluitingstreffer.

Ook de 2-2 viel vervolgens nog. Uit de kluts was het uiteindelijk Verschueren die de gelijkmaker maakte. NAC aasde nog op de winnende goal en was dichtbij via Dogan. De nummer tien schoot op de keeper. Daardoor werden de punten in Kralingen gedeeld: 2-2.

Excelsior – NAC Breda 2-2 (1-0) 1-0 Vloet, 2-0 Bruins (pen.), 2-1 Van Hecke, 2-2 Verschueren.