Datum: woensdag 5 augustus 2020, 19:54 - Auteur: Mica de Montigny

NAC breekt moegestreden Baronie in 94ste minuut

Onder de bloedhete zon smolt alle hoop op een fantastische Bredase derby al vrij snel weg in Zundert. Het spel van een het veredelde reserveteam van NAC, het lelijke strijdtoneel en de zure tegengoal voor een indrukwekkender Baronie in extremis werden de ingrediënten voor een zouteloze pot voetbal, waarbij de amateurs moreel gezien het superieure gevoel moeten overhouden ten opzichte van de profs.

Omdat er vanwege de coronacrisis maar 200 mensen aanwezig mochten zijn voelde het al een beetje raar aan, maar de setting ademde geen voetbal. Op het grote trainingsveld van NAC, zonder dug-outs en achter de stoelen van de reserves en de stafleden nog een groot stuk gras en op de achtergrond kassen, pallets en ander voetballoos spul was het verlangen naar sportpark de Blauwe Kei. Of zelfs het complex van PCP zou meer voetbal geademd hebben.

Toch trokken de Baronnen zich niet veel aan van de sfeerloze bedoening. Ondanks de benauwdheid speelden de gasten vrij koeltjes en hadden in de beginfase de controle over de wedstrijd. NAC startte met Spaanse verdedigers als Monsalve en Riera en Stokkers in de spits, maar blonk vooral uit in redelijke onkunde met veel jeugdspelers aan boord. De grootse kans kwam op naam van Baronie-steunpilaar Aart Veldhof. Hij kopte (foto) uit een corner vlak voor rust niet tussen de palen en baalde er stevig van.

Na de pauze werden er opnieuw geen levensgrote kansen bijeen geharkt door beide teams en verdiende Baronie een punt of meer. Zo’n vijf minuten voor tijd viel op dat de tank natuurlijk leeg aan het raken was en pas in de 94ste minuut, na een vrije trap op de achterlijn, deed een scrimmage de groenhemden de das om. Siereveld frommelde de bal achter de voor Van Butselaar ingevallen doelman Vroomans: 1-0.

Toch was trainer Jurrian van Poelje ondanka de zure zeperd tegen het elftal van coach Maurice Steijn. “Het was een topdag. Ik ben zeer tevreden. We hebben een week getraind op compact verdedigen en kregen nul kansen tegen. Nul! Verder genoot ik van een paar mooie omschakelmomenten. Die goal in blessuretijd doet niets af aan onze prestatie. Bovendien was het genieten dat we weer een wedstrijd mochten spelen na vijf maanden.”

Klik hier voor een fotoserie van fotograaf Jos Thommassen op onze Facebook-pagina

NAC Breda – Baronie 1-0 (0-0) 1-0 Siereveld.