Datum: zaterdag 1 juni 2024, 15:00 - Auteur: Redactie

NEO ’25 trapt dolend SCO uit de zaterdag derde klasse

De dramatische tweede seizoenshelft van SCO is zaterdag in de nacompetitie verlengd tot een degradatie. Zaterdag vierdeklasser NEO ’25 won na een bloedstollende penaltyserie bij de Oosterhoutse promovendus.

In tegenstelling tot de voorbij maanden speelde SCO goed en was de bovenliggende partij op sportpark de Elskens. De thuisploeg creëerde veel kansen, maar de keeper van NEO speelde de wedstrijd van zijn leven en pakte misschien wel vier zuivere goals. Daarnaast raakte SCO twee keer de paal én twee keer de lat. Toch knokten de gastheren zich twee keer terug na een achterstand, de 1-1 van Nino Doelman en de 2-2 van Luc van Dongen. Uiteindelijk moesten er elf meter-trappen aan te pas komen en dat bleek een brug te ver voor de blauwhemden.
 
“Helaas waren zij het gelukkigst in de strafschoppenserie. Ik kan de ploeg vandaag helemaal niks verwijten. Degradatie is zuur en doet ongelooflijk veel pijn. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk terug kunnen keren op het niveau waar we thuishoren”, vertelde SCO-coach Maikel Cohen aan Voetbalinbreda.nl. Hij stond in de winterstop nog trots op de eerste positie van 3D, maar zag zijn team helemaal wegzakken. “Of daar een verklaring voor is? Ja, natuurlijk is er een verklaring voor.”
 
“We hebben ongelooflijk veel pech gehad met blessures. Dan kom je op een gegeven moment in een negatieve flow en trek je ook goede wedstrijden niet over de streep. Voetballend horen we bij de bovenste ploegen van deze competitie te staan, maar helaas vlieg je eruit. Ik heb enorm veel vertrouwen in deze groep en ondanks de jongens die vertrekken zal er ook volgend seizoen een hele groep staan met hopelijk nog wat versterkingen.”
 
(foto door Bea Snijders-Hendrikx)
 
SCO – NEO ’25 2-2 (0-1) NEO ’25 wint na strafschoppen
0-1 NEO ’25, 1-1 Nino Doelman, 1-2 NEO ’25, 2-2 Luc van Dongen.