Datum: vrijdag 25 oktober 2019, 23:26 - Auteur: Redactie

Opnieuw een zeer bewogen verliespartij voor NAC Breda

NAC is er vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie niet in geslaagd te winnen van Roda JC. Op bezoek in Kerkrade werd het 4-2 voor de thuisploeg.

Trainer Ruud Brood had in het Parkstad Limburg Stadion een basisplek ingeruimd voor Colin Rösler en Huseyin Dogan. In tegenstelling tot het treffen met De Graafschap begon ook Mounir El Allouchi in de basis tegen Roda.

De eerste grote kans was voor De Parel van het Zuiden: Dogan schoot via een been van een Roda-verdediger naast. Aan de andere kant was de eerste de beste kans gelijk raak voor de thuisploeg. Uit een cornervariant belandde de bal bij Roland Alberg, die de bal in het doel schoot en zo Roda op voorsprong zette.

NAC moest vervolgens in de achtervolging en kreeg via Dogan een mogelijkheid. Uiteindelijk schoot de nummer tien in de 22e minuut de gelijkmaker binnen. Javier Noblejas, die in Limburg als linksback speelde, zette de bal voor, waarna Dogan binnen kon schieten: 1-1.

De ploeg van trainer Brood speelde in die fase goed voetbal, maar kwam steeds net niet in scoringspositie. Zo werd de bal van Othmane Boussaid niet goed begrepen door Sydney van Hooijdonk en de spits kwam niet veel later net te kort bij een voorzet van Dogan.

Vlak voor rust was daar opnieuw de voorsprong voor Roda. Niels Verburgh schoot de rebound binnen, nadat Nick Olij even daarvoor redding bracht op een inzet van Ike Ugbo. Daardoor stond er na iets meer dan 45 minuten 2-1 op het scorebord.

Na de pauze kwam NAC op gelijke hoogte, maar niet voordat Ugbo de bal via zijn knie net over werkte. In de 53e minuut was daar Roger Riera, die bij afwezigheid van Nacho Monsalve en Arno Verschueren de aanvoerdersband droeg. De Spanjaard kopte de bal binnen uit een voorzet van Boussaid en tekende zo voor de gelijkmaker.

De Parel van het Zuiden zette aan en trof via Luka Ilic de paal. Aan de andere kant wees scheidsrechter Siemen Mulder twee keer naar de stip. Eerst gaf hij een penalty aan Roda en een rode kaart aan Colin Rösler, maar Olij hield zijn ploeg op de been. Niet veel later ging de bal opnieuw op de stip na een vermeende overtreding van Olij en ditmaal schoot Alberg wel raak: 3-2.

Met tien man probeerde NAC het nog wel. Een vrije trap van Noblejas bracht Roda-doelman Tom Muyters zo’n vijf minuten voor tijd niet in problemen, waarna het aan de andere kant opnieuw raak was. Ivan Ilic verspeelde de bal, waarna invaller Simakala de bal binnen kon schuiven. Daardoor keert NAC met een 4-2 verlies terug naar Breda.

Roda JC – NAC Breda 4-2 (2-1) 1-0 Alberg, 1-1 Dogan, 2-1 Verburgh, 2-2 Riera, 3-2 Alberg (pen.), 4-2 Simakala.