Datum: zondag 3 april 2022, 16:18 - Auteur: Redactie

SAB en DIA trakteren toeschouwers op precies niks

Amateurwedstrijden zonder doelpunten zijn vaak niet om aan te gluren en eigenlijk was de ‘stadsderby’ tussen SAB en DIA er ook zo één. De club uit Ruitersbos en het bezoek uit Teteringen deelden de punten dan ook in 4C zondagmiddag.

De cynische uitspraak ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’ gaat weer op voor de wedstrijd op sportpark Ruitersbos, want het niveau was niet best. SAB zou vooraf wel getekend hebben voor een punt, terwijl DIA in de wens om te promoveren via de nacompetitie moest winnen uiteindelijk.

Beide clubs maakten er een overlevingstocht op het middenveld van. Veel duels speelde zich af ter hoogte van de ingang van de kantine en kansen waren spaarzaam. Het was dan ook niet verrassend dat er geen enkel netje zou bollen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop van de brilscore met beide kampen.

DIA-coach Erik van Rooij was het er niet mee eens dat het een zouteloze pot voetbal was. “Het was geen saaie wedstrijd. We hebben een paar momenten gehad, maar niet afgemaakt. Dus dan volgt een 0-0.” In het thuiskamp vond de defensieleider van SAB de wedstrijd wel wat minder spectactulair dan de uit-coach.

“Het was op zich wel een saai duel. Voor rust hadden wij meer overwicht, na rust waren zij wat gevaarlijker. Maar de hele wedstrijd weinig kansen en heel veel duels op het middenveld. Een gelijkspel was wel een terechte uitslag”, aldus Tomas Baljeu. Grote winnaars van de derby? SAB-keeper Peter de Koning en DIA-goalie Tim Suijkerbuik.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN

SAB – DIA 0-0.