Datum: zondag 6 december 2020, 23:59 - Auteur: Redactie

SAB en trainer Malinka zijn blij en verlengen contract

Martijn Malinka (foto) blijft langer aan zondag vierdeklasser SAB verbonden. De club maakte vrijdag bekend dat de Bredase trainer zijn contract heeft verlengd tot aan de zomer van 2022. Het is het eerste seizoen op sportpark Ruitersbos voor Malinka, die eerder de scepter zwaaide bij Advendo, DIA en PCP.

“SAB staat op een mooie tweede plek in de competitie en heeft nog niet verloren. Helaas maakte Corona een stop aan de goede reeks. We hebben besloten om de samenwerking, die tot dusver goed verloopt, met een seizoen te verlengen”, aldus voorzitter Pieter van Ginneke tegenover Voetbalinbreda.nl. “Martijn heeft in korte periode laten zien dat hij van SAB 1, wat veel mutaties had ondergaan, een team kan maken. Ook heeft hij oog voor de rest van de vereniging.”

De jonge oefenmeester uit Breda-Noord reageerde zelf ook op het heuglijke nieuws. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij SAB en voel mij er al echt thuis. We hebben een leuke groep die vooruit wilt een een goede staf. Ook de korte lijntjes met bestuur en overige clubmensen ervaar ik als prettig. Ik had dan ook geen enkele twijfel om de samenwerking een vervolg te geven.”