Datum: zondag 2 oktober 2022, 15:49 - Auteur: Mica de Montigny

SAB kent revival na rust en snoept punten af van UVV

SAB en UVV ’40 hebben zondagmiddag een spektakelstuk qua goals voorgeschoteld op sportpark Ruitersbos. De ‘stadsderby’ van 4C was echter wel technisch van een belabberd niveau, maar daar zal de neutrale man maling aan hebben.

Voor de neutrale liefhebbers op sportpark Ruitersbos, die er niet veel waren vermoedelijk, was de wedstrijd een genot. Gek scoreverloop, veel goals en spanning. Maar bij UVV zullen ze zich kapot ergeren aan zichzelf. Na een comfortabele voorsprong bij rust, mede door de Amsterdamse spits Sebastian Tabak en een goal van Jeroen Maas, ging het mis in de tweede helft. Calvin Vertriest scoorde meteen na de aftrap voor het tweede bedrijf, waarna Diego Jansen de gelijkmaker aan liet tekenen.

Lucas Umar had even ervoor namens het bezoek uit Ulvenhout de lat geraakt, maar ondanks de groeiende frustratie bij UVV, werd het toch 2-3. Een regelrechte blunder van SAB-keeper Jan van Engelen, die onder een voorzet dook, werd binnen gekopt door Sebastian de Meijer. Uit een frommeldoelpunt werd het alsnog 3-3 dankzij Dylan van de Muysenberg, waardoor de Sint Anna Boys de morele winnaars waren. UVV-trainer Marco van Dijnsen baalde toen hij Voetbalinbreda.nl sprak. “Onze individuele foutjes moeten er nog uit.”

“We hebben twee punten laten liggen vandaag. Het veldspel was voldoende, maar de tegengoals vallen tot op heden te makkelijk.” Voor SAB-captain Tomas Baljeu was het gemoed iets beter. “Of ik blij ben met een punt? Lastig. uiteindelijk wel, als je terugkomt van een 2-0-achterstand. Voor rust ging het redelijk gelijk op, maar gaven we twee goals te makkelijk weg, waarvan er één buitenspel was en we hadden er zelf ook wel één verdiend. De tweede helft kon het uiteindelijk alle kanten op.”

Overigens viel Noud Eggly (foto, links) nog in. Het voormalige talent van NAC Breda en Feyenoord, dat enkele jaren terug nog bij zondag Hoofdklasser Baronie speelde, acteert tegenwoordig in een vriendenteam op zaterdag op sportpark Jeugdland, maar hielp UVV eenmalig uit de brand vanwege de smalle selectie. Zijn inbreng fleurde de wedstrijd gigantisch op. Prachtige aannames, dwingend met zijn passing en inzicht: de kleine spelmaker komt hopelijk nog vaker in actie in ‘1’.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

SAB – UVV ’40 3-3 (0-2)
0-1 Sebastian Tabak, 0-2 Jeroen Maas, 1-2 Calvin Vertriest, 2-2 Diego Jansen, 2-3 Sebastian de Meijer, 3-3 Dylan van de Muysenberg.