Datum: zondag 7 april 2024, 17:01 - Auteur: Redactie

SAB zet coach Malinka na bijna vijf jaar op non-actief

Zondag vijfdeklasser SAB wordt sinds deze week niet meer getraind door Martijn Malinka (foto). De oefenmeester uit Breda-Noord wordt de minder sfeer en het matige seizoen van de club uit Ruitersbos verweten en de zeperd bij laagvlieger HZ ’75 gaf de doorslag eind vorige maand.

Pieter van Ginneke liet aan Voetbalinbreda.nl weten dat het een beslissing uit voorzorg geweest is. “We hadden dit liever stil gehouden, want we hebben respect voor Martijn (Malinka, red.) en hij heeft ook goede dingen gedaan voor onze club. Maar de chemie tussen spelers en trainer nam af en de prestaties waren niet zoals wij die hadden verwacht. We hebben een vergadering gehad over deze kwestie. Er kwamen geluiden van spelers en clubmensen die hier al 40 of 50 jaar rondlopen en die konden wij als bestuur niet negeren.”

“We hopen te voorkomen met deze beslissing dat spelers hun heil elders zoeken omdat ze nu geen plezier meer hebben en wij willen een representatief elftal behouden de komende jaren”, aldus de voorzitter. Captain Jordy Den Tenter fronste zijn wenkbrauwen over het feit dat zijn stem en die van zijn ploegmakkers niet is gehoord. “Met de selectie is er niets overlegd, het is een keuze van het bestuur.” Van Ginneken erkende dat op zijn beurt, maar benadrukt dat er wel degelijk selectiespelers waren die hun stem hebben laten horen.

Malinka is al bijna vijf jaar trainer van de Sint Anna Boys, maar kon hen niet meer terugbrengen naar de vierde klasse. Nu de nacompetitie om promotie ook onhaalbaar lijkt en er signalen van onvrede doorklonken, is het doek gevallen voor hem. Tonie Snoeren, die komend seizoen hoofdcoach zou worden en sinds kort meehelpt als speler, staat voor de groep nu al. Met hem op de bank leek SAB zondag te stunten tegen koploper SVC, maar na een 1-0-achterstand werd het alsnog 1-4 voor de ploeg uit Standaarbuiten.

Malinka is overigens niet ontslagen, maar op non-actief gesteld. Alle financiële afwikkelingen worden de komende maanden nog nagekomen door SAB.