Datum: zaterdag 15 oktober 2022, 14:52 - Auteur: Redactie

SCO pakt rood en moet alle punten aan RFC laten

In 4D heeft SCO zaterdagmiddag op pijnlijke wijze verloren van RFC. In Raamsdonksveer was de rode kaart voor de Oosterhouters funest.

De derby was spannend, rumoerig en volgens het uitkamp niet in goede handen. De kritieken op de arbiter waren niet mals. Hij gaf een een terechte rode kaart aan SCO-keeper Jim Baarh, die vorig weekend nog uitblonk, maar de rest van het optreden van de arbiter was bedroevend. “En die rode kaart veranderde het spelbeeld”, baalde coach Maikel Cohen na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

“Het is geen excuus, maar de scheids had de derby totaal niet in de hand. Het is een schande dat zo’n man op die leeftijd en in deze conditie nog mag fluiten. Het mag nooit een excuus zijn als je verliest, maar het kost je helaas de punten. We verliezen zwaar onterecht, na een zeer goede eerste helft, waarin RFC alleen de lange bal kon spelen.”

In dat eerste bedrijf kwam RFC op voorsprong, maar maakte Tim Ardon de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam SCO de 2-1 niet meer te boven, mede door die veelbesproken rode kaart dus.

RFC – SCO 2-1 (1-1)
1-0 RFC, 1-1 Tim Ardon, 2-1 RFC.