Datum: donderdag 18 mei 2023, 18:50 - Auteur: Redactie

VIDEO: Groen-Wit stunt tegen Nuenen en wint ‘de beker’

Het is ongelooflijk, maar waar. Zondag derdeklasser Groen-Wit heeft donderdag in Dinteloord de beker gewonnen. Na een bloedstollende verlenging én strafschoppen dompelden de Bredanaars Vierde Divisie-club Nuenen in diepe rouw.

KNVB laat iedereen richting Zeeland rijden, terwijl Tilburg en omstreken logischer was

Nuenen, dat bij het Oostelijk gelegen Eindhoven in de buurt ligt, moest helemaal naar het westen van Brabant rijden, terwijl ook menig Bredanaar bijna drie kwartier moest rijden naar het complex van Prinsenland. Onbegrijpelijk. Je verwacht dan minimaal een schitterende tribune, maar ook die was er niet. Kortom, een rare beslissing van de autistische Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, die niet van zijn draaiboek af wilde wijken blijkbaar.

Een draak van een wedstrijd, een geweldige verlenging

De regulieren negentig minuten waren niet om aan te gluren. Nuenen had ogenschijnlijk de controle, maar Groen-Wit kwam nauwelijks echt in gevaar. Zelf kreeg het ook weinig tot geen kansen, waardoor de 0-0 als eindstand werd bepaald. Terwijl er bij veel van de honderden toeschouwers twijfel was of er meteen pingels genomen diende te worden, floot het arbitrale kwartet van de KNVB af voor de verlenging. Twee keer vijftien minuten dus.

En de Bernardo Silva van Nuenen, de op de Portugees lijkende nummer 10, leek Groen-Wit in mineur te knallen. Nadat eerder al de lat was geraakt door Nuenen, viel de 1-0 alsnog. Ondanks het feit dat er geen verschil zichtbaar was op het veld tussen een Vierdedivisionist en een derdeklasser, leek de Bredase club ten onder te gaan. Maar dat was buiten Tijn van Galen gerekend. Uit een schitterende voorzet van invaller Yazid Shrir kopte de sierlijke spits gruwelijk raak: 1-1.

Penalty-serie wederom een prooi voor 16-jarige keeper Stijn Stoffelsen

Hij besliste de halve finale tegen Zwaluw VFC al door ijskoud de beslissende strafschop te pakken, maar ook nu ging Stoffelsen weer als een gangster tekeer. Met zijn opvallende koele en koude killerinstinct onder de lat zorgde hij voor nervositeit bij de tegenstanders. De tiener-sensatie met handschoenen aan stopte twee strafschoppen en zorgde er voor dat Chafik Boushaba, bezig aan zijn laatste weken als selectiespeler, de winnende binnen schoot.

Het zorgde voor een pitch-invasion. Honderden Bredase fans stormden het veld en vierden feest met het team van trainer Oualid Saadouni. Fakkels, rookbommen, vuurwerk, gejuich, gezang, het was een eer om er bij te zijn. Adam van Rijckevorsel, oud-speler van Groen-Wit, ging met de camera het veld op en interviewde spelers als Stoffelsen, Zakaria Zerouali, Boushaba en nog meer. Historie is een feit. Check de video hier onder voor de pingels, het feest en de vraaggesprekjes.

Nuenen – Groen-Wit 0-0 (1-1 na verlenging en 3-4 na strafschoppen).
1-0 Nuenen, 1-1 Tijn van Galen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss