Datum: zondag 7 april 2024, 16:25 - Auteur: Redactie

Spektakelstuk tussen WDS ’19 en HOV/DJSCR eindigt onbeslist

In de strijd om de derde periodetitel speelden WDS en concurrent HOV/DJSCR gelijk zondagmiddag in 4B. Er vielen maar liefst zes goals in Rotterdam, waarvan de laatste het meest pijn deed voor het bezoek uit de Haagse Beemden.

WDS begon voortvarend aan het duel. Een hoekschop vanaf links werd panklaar door Abdul Avci op het voorhoofd van Andries Tolenaars (foto) gelegd en de wenselijke snelle voorsprong was een feit. Waar dit vleugels zou moeten geven, gingen de blauwhemden vervolgens achteruit lopen. Binnen twintig minuten had de thuisclub de stand al omgedraaid in het eigen voordeel. Eerst werd Thom Flikweert afgetroefd bij de 1-1, niet veel later verloor Santi van Beek zijn duel en was de voorsprong een feit voor de gastheren.

Een snelle, dubbele wissel moest voor de ommekeer zorgen en WDS pakte weer de overhand met bij vlagen prima veldspel. De betere kansen werden weer voor de gasten en waar eerst Bayram Avci een terechte strafschop had moeten hebben en WDS vervolgens goed weg kwam in de eigen ‘16’ was het Abdul Avci die aan mocht leggen voor een discutabele strafschop. Goed druk op de bal van Shane Muishout bracht de bal (in buitenspelpositie) bij Abdul Avci, die vervolgens onreglementair tegen gehouden werd door de Rotterdamse goalie. Voor Appie natuurlijk een koud kunstje en de terechte gelijkmaker kwam als ruststand op het scorebord: 2-2.

De tweede helft eenzelfde recept. HOV kwam goed uit de kleedkamer, maar het was WDS dat opnieuw de voorsprong pakte. Het was wederom Shane Muishout die vervelend was voor de tegenstander na een prima bal van Bayram Avci. De bal kwam vervolgens voor de voeten van opnieuw Tolenaars en via een Rotterdams been plofte de bal tegen het net voor de 2-3. Met Yalcin Guldal voor Muishout en de rentree van Dansiho Siner voor Van Beek moest er voor zorgen dat de drie punten mee zouden gaan naar Breda. Lang wist WDS het vol te houden. Met zo nu en dan plaagstootjes en kleine mogelijkheden in de omschakeling was het HOV dat vooral de bal had zonder echt gevaarlijk te worden. Doelman Albertino van de Heuvel moest eenmaal reddend optreden toen Roland Pluijm uitgespeeld werd, maar verder leek er weinig aan de hand. Tot een verdwaald schot in de 87ste minuut. De linksbuiten van dienst besloot maar eens binnendoor te gaan in plaats van buitenom en zijn doelpoging verdween via de vingertoppen van Van de Heuvel in het net.

Abdul Avci kreeg nog een mogelijkheid om alle punten toch binnen te slepen, maar zijn eerste aanname was niet goed genoeg waardoor de keeper van HOV het onderlinge duel won en de topscorer zijn poging net over ging. “Zonde dat we drie minuten voor tijd de gelijkmaker tegen hebben gekregen. Net zoals de thuiswedstrijd vind ik dit echt voetballend een hele goede ploeg. Ik denk dat de toeschouwers een leuke, open en vooral voetballende wedstrijd hebben gezien met twee ploegen die dit ook als handelsmerk hebben. Jammer dat er maar een punt mee gaat met ons, maar ik denk al met al wel een terechte uitslag”, aldus WDS-coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

HOV/DJSCR – WDS ’19 3-3 (2-2)
0-1 Andries Tolenaars, 1-1 en 2-1 HOV/DJSCR, 2-2 Abdul Avci (pen.), 2-3 Andries Tolenaars, 3-3 HOV/DJSCR.