Datum: zaterdag 24 september 2022, 16:49 - Auteur: Redactie

The Gunners glijdt onderuit tegen slimmer FC Bergen

The Gunners heeft de zure nasmaak van de verloren nacompetitiefinale om promotie van drie maanden geleden niet weg kunnen spoelen tijdens de seizoensouverture van 4C. Zaterdag kwam FC Bergen alle punten ophalen in Breda.

Op sportpark het Hooghuys, waar ondanks de slechte weersomstandigheden toch nog zo’n 50 toeschouwers stonden te kijken, deed FC Bergen iets waar The Gunners niet op had gerekend. De leiding nemen. In Gageldonk zijn ze ambitieus en overtuigd van eigen kunnen, maar de honger naar promotie en de titel liet men in niks blijken. Het was aan aanvaller Daniël Zwanenburg (foto) te danken dat de verder niet slechte eerste helft afgesloten werd met een 1-1-tussenstand.

De ploeg van trainer Brian Piris leek optisch wat in het voordeel na rust, maar al rap kantelde het bezoek uit Bergen op Zoom dat gevoel. Met achterin een paar ijzingwekkend rustige verdedigers, die er niet echt als verdedigers uitzagen en een prima nummer 10 werd duidelijk dat de Bredanaars (nog) niet zo sterk zijn als ze denken. De kansen waren schaars en het mentale aspect was droevig van de thuisploeg. Vooral het huilen richting de leidsman getuigde niet van zelfbeheersing en volwassenheid.

En dus was de 1-2 een kwartier voor tijd geen verrassing. Een The Gunners-verdediger op links vloog anderhalve meter de lucht in bij een schijnvoorzet van een bezoeker, die legde af en de bal werd vakkundig tegen de touwen geknald. Wie dacht dat het slotoffensief van de wit-blauwen vol kansen zou zijn kwam bedrogen uit. Niet één noemenswaardige mogelijkheid viel te bespeuren. Alleen nog een trieste rode kaart voor de teruggekeerde Timo Trentelman vanwege mekkeren op de arbiter, meer lukte niet.

Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd met aanvoerder Eljay Hoed, die zelf ook nog een gele prent kreeg vanwege commentaar op de leiding. “Voor rust domineren wij de wedstrijd, maar we scoren niet. Ik vond onze eerste helft echt goed, toen moesten we het afmaken. In de tweede helft hebben we geen kansen gehad, we hadden het heel moeilijk tegen hen omdat ze inzakten. We kwamen er niet doorheen. Al onze kaarten? Dat is door frustratie, omdat het niet lukt”, gaf de ervaren rechtsback toe.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

The Gunners – FC Bergen 1-2 (1-1)
0-1 FC Bergen, 1-1 Daniël Zwanenburg, 1-2 FC Bergen.