Datum: dinsdag 14 juni 2022, 20:32 - Auteur: Redactie

VIDEO: The Gunners klopt GVV en staat in de finale

VIDEO – Promotie naar de zaterdag derde klasse is nu erg dichtbij voor The Gunners. Dinsdagavond won het op eigen terrein volledig terecht van een armoedig GVV.

Het was de wedstrijd van de waarheid, met als inzet nog een wedstrijd van de waarheid op zaterdag eventueel. De felbegeerde finale om promotie op neutraal terrein tegen mede zaterdag vierdeklasser MOC ’17. Maar dan moest er nog wel even gewonnen worden van GVV uit Geldermalsen. En dat lukte vrij overtuigend. De bezoekers konden en helemaal niks van en het was maar goed dat The Gunners fel en zakelijk speelde. Dat in combinatie met de openingsgoal van Boris Houtzager (foto), want die was subliem.

Na een voorzet van captain Eljay Hoed werd de bal teruggekopt door Justin Tijssen, die de bal bij de naar JEKA verkassende Houtzager zag belanden. De jongeling dacht niet, haalde de trekker over en zag het leer met een zieke snelheid in de kruising vliegen. De bijna 300 toeschouwers op het zonnige sportpark het Hooghuys gingen los van vreugde en bewondering. Maar hoe schitterend de belangrijke openingsgoal ook was, het meest besproken moment vond plaats na rust, na een invalbeurt van een icoon.

‘Dikke vinger van clubicoon voor coach is het onderwerp van gesprek langs de zijlijn’

Hij is aanvoerder, stond heel het seizoen -mits fit- in de basis en is de man die de volksclub uit Gageldonk tien jaar geleden al naar successen schoot. Paul Pedersen (39) kreeg vervelend nieuws te horen en moest plaatsnemen op de bank. De beste speler die The Gunners gehad heeft in een decennium wist dat dit zijn afscheidsduel zou worden, daar hij komend weekend een lang geleden geplande bruiloft gaat houden. Gefrustreerd als hij was viel hij een half uur voor tijd in en besliste de kraker warempel.

Van dichtbij toonde hij zijn neusje voor de goal en tikte gretig binnen. Wat volgde was een vreugde uitbarsting en een dikke middelvinger richting zijn trainer Brian Piris. En daarmee hebben beide heren bereikt wat ze wilden. Pedersen haalde zijn gram en toonde zijn onvrede, de wissel van Piris pakte goed uit, waardoor er uiteindelijk makkelijk gewonnen werd. De goed ingevallen Tommy Mol versierde een strafschop, die door Houtzager heerlijk in de rechterhoek werd geknald. Zaterdag dus de grande finale.

KLIK HIER VOOR DE FOTOSERIE VAN DEZE WEDSTRIJD DIE DOOR ONZE FOTOGRAAF JOS THOMMASSEN OP ONZE FACEBOOK-PAGINA IS GEZET

The Gunners – GVV 3-0 (1-0)
1-0 Boris Houtzager, 2-0 Paul Pedersen, 3-0 Boris Houtzager (pen.).