Datum: zondag 2 oktober 2022, 15:14 - Auteur: Redactie

Tiental WDS ’19 houdt punt over aan bezoek aan Chaam

Met een man minder sleepte WDS zondagmiddag toch een punt uit het vuur in en tegen Chaam. In 4C blijft de club uit de Haagse Beemden derhalve ongeslagen.

Na ongeveer een kwartier spelen het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd. Een diepe bal van achteruit bracht de spits van Chaam in buitenspelpositie in balbezit. De vlag ging omhoog, maar de warrige fluitende scheidsrechter Hoks negeerde zijn assistent en keurde de goal, tot verbazing van ook de thuisploeg, goed: 1-0. Voor Chaam een prettige uitgangspositie aangezien zij vooral in konden zakken en af konden wachten op een fout van de gasten. WDS kon daar weinig tegenover stellen de eerste helft. De spitsen werden amper bereikt en aan de bal waren de blauwen vooral op de helft van Chaam wat slordig. Desalniettemin toch twee goede momenten van WDS. Eerst was daar een kans, na goed doorgaan van Bart van Eekelen, voor Levi van Beckhoven en even later andersom. Een goede voorzet werd net niet met het hoofd tot een goal gepromoveerd door Van Eekelen. WDS was vooral veel te vaak bezig met de slecht leidende Hoks wat leiden tot gele kaarten, vrije trappen tegen en vooral beslissingen die in het voordeel van de thuisploeg waren.

Na een 1-0-ruststand was het voor WDS vooral zaak om voetballend beter voor de dag te komen. Met de weer herstelde Ojani Muntslag op het middenveld erbij ging WDS op zoek naar de gelijkmaker. WDS was in de eerste fase van de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Met de warmlopende broers Bayram en Abdul Avci was het recept duidelijk; op jacht naar goals. Helaas bleek niet alleen Chaam vandaag een geduchte tegenstander. De frustratie aan de kant van de Bredase club was inmiddels zo groot geworden dat op slag van de wissels, Jouri Brouwer een rode kaart gepresenteerd kreeg. Met de Avci’s voor Van Eekelen en Danisho Siner werd het alleen nog maar lastiger met tien man en nog 32 minuten op de klok.

Het was echter toch WDS dat op zoek bleef gaan naar de goal. Chaam bleef maar achteruit lopen en na 66 minuten dan toch de beloning. Abdul Avci zag net een klein gaatje voor een schot en de keeper van de thuisploeg blunderde door de bal los te laten. Broer Bayram Avci was er als de kippen bij en maakte zijn eerste van het seizoen. Je zou zeggen dat dit vleugels zou moeten geven, maar het tegendeel was waar. Chaam wist inmiddels de vrije man wel te vinden en dat resulteerde in hun eerste echte kans van de wedstrijd wat direct de nieuwe voorsprong opleverde: 2-1 in de 75e minuut en weer WDS die op zoek moest gaan. Zeven minuten voor tijd kwam de beloning. Bayram Avci stuurde op rechts de moegestreden Van Beckhoven weg. Zijn schot verdween strak langs de tweede paal in het netje: een dik verdiende 2-2.

“Op voorhand gaf de scheidsrechter aan dat vandaag zijn laatste wedstrijd was vanwege slijtage aan zijn knieën. Hij kon het niet meer belopen en zou op zijn grensrechters vertrouwen. Dat hij dan na een kwartier spelen die van ons al laat staan snap ik dan echt niet. Wij eindigen de wedstrijd met vijf gele kaarten en een rode kaart terwijl beide ploegen respectvol met elkaar omgingen. Het tekent de mentale veerkracht van onze jonge ploeg dat we toch de 2-2 weten te maken, maar de manier waarop de wedstrijd verloopt zorgt ook voor veel frustratie en irritatie. Je werkt de hele week naar de zondag toe en als je dan zo benadeeld wordt dan kun je uiteindelijk alleen maar verliezen als je niet op past. Een goed leermoment voor mezelf en voor de jongens. Maar trots ben ik zeker wel”, aldus WDS-trainer Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

Chaam – WDS ’19 2-2 (1-0)
1-0 Chaam, 1-1 Bayram Avci, 2-1 Chaam, 2-2 Levi van Beckhoven.