Datum: zaterdag 18 november 2023, 16:54 - Auteur: Redactie

UVV ’40 houdt niks over aan kelderkraker tegen Irene ’58

In speelronde 8 kon UVV zijn tweede positieve resultaat van het seizoen boeken, maar de ploeg uit Ulvenhout kwam net tekort. Irene won de pot tussen beide laagvliegers in 4F.

De eerst helft kregen de Bredase dorpelingen een lesje degradatievoetbal van Irene. De bezoekers uit Den Hout hielden het goed dicht, terwijl UVV veel balbezit had, maar slordig was in de passing en in de omschakeling van aanvallen naar verdedigen. Zo kreeg Irene in de eerste helft kansen, waarvan doelpunten uit open spel en een corner: 0-2.

In de tweede helft waren de groenen dominant, zonder al te veel te creëren. Toch maakte de thuisclub een doelpunt door David Veenendaal, en gaven erna een stuk minder weg in de omschakeling. “Maar eigenlijk nog teveel”, baalde coach Niels de Jong tegenover Voetbalinbreda.nl. “Op basis van het veldspel was een gelijkspel zeker verdiend geweest. Volgende week tegen DVVC moeten we minder naïef beginnen en weer voor de drie punten gaan.”

UVV ’40 – Irene ’58 1-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Irene ’58, 1-2 David Veenendaal.