Datum: zondag 24 februari 2019, 17:24 - Auteur: Luke Thomas

UVV ’40 is gedeeld hekkensluiter na dure thuisnederlaag

UVV ’40 verkeert niet in zijn beste vorm in 3B. Het seizoen begon  nog zo rooskleurig, maar inmiddels is handhaving de doelstelling. Net voor de vakantiedagen ontving het hoogvlieger Gilze, dat ondanks een snelle achterstand toch won.

De jaarwisseling heeft UVV weinig goeds gedaan. De club uit Ulvenhout pakte nog maar een punt in de twee wedstrijden die het speelde. Gilze is daarentegen beter in vorm: november 2018 verloor het voor het laatst.

Lange tijd lijkt het alsof de Bredase dorpelingen er met de buit vandoor zullen gaan. Vanuit een vrije trap van Sjoerd Den Dekker komt het op voorsprong. Maar na rust wordt er een eind gemaakt aan alle illusies. Gilze maakt drie goals en wint uiteindelijk met enige comfort. Nick Mertens (foto, rechts), de razendsnelle linksback, legt uit aan Voetbalinbreda.nl.

“De eerste helft ging gelijk op. Beide teams hadden veel kansen. Na rust scoorden zij snel twee goede goals, waarna wij alles of niets moesten spelen. Via een counter profiteerden zij.” De equipe van trainer Johan Gabriëls verliest weer en moet zich nu zorgen gaan maken. Het staat op een gedeelde laatste plek. Lichtpuntje: het heeft nog twee wedstrijden in te halen. Na carnaval ontvangt het ZIGO, dat momenteel tiende staat.

UVV ’40 – Gilze 1-3 (1-0)
1-0 Sjoerd Den Dekker, 1-1, 1-2 en 1-3 Gilze.