Datum: dinsdag 11 juni 2019, 14:46 - Auteur: Mica de Montigny

WDS ’19-captain mist finale: “Zou ze allemaal snitchen”

Voor Kevin Keehnen wordt het nagelbijten zondagmiddag in Raamsdonksveer. Daar, op het complex van RFC, wacht de finale om promotie tegen SC Emma. De ervaren Bredanaar is er niet bij vanwege een schorsing.

Slechts één gele kaart pakte de allrounder dit gehele seizoen in 4C. Toch is hij ‘eraan’ voor de promotiestrijd van dit weekend. Voetbalinbreda.nl sprak met hem: “In de eerste nacompetitiewedstrijd tegen GSBW (1-2-winst, red). kreeg ik een gele kaart omdat ik een sliding op de bal maakte, maar het zag er erger uit met de tegenstander in de buurt. Afgelopen zondag tegen OVC ’26 verkocht ik hun aanvoerder een trapje. Die was wel terecht, ik was een beetje gefrustreerd”, lacht Keehnen (foto) als een boer met kiespijn.

“We hadden echt helemaal niks te vertellen en stonden twintig minuten voor tijd nog met 3-0 achter. Dus dan raak je automatisch een beetje gefrustreerd. Het was al met al een zieke middag. Echt bizar. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We scoorden drie goals in de slotfase en versloegen hen met strafschoppen. Prachtig. We hebben wel wat biertjes gedronken na afloop, maar ik was persoonlijk niet zo heel erg in the mood. Heel het seizoen drie gele kaarten in totaal en dan de finale om promotie missen”, zucht hij.

Inmiddels is onbekend of het bestuur van OVC ’26 aangifte heeft gedaan bij de plaatselijke politie tegen WDS ’19, daar de club uit de Haagse Beemden simpelweg diefstal pleegde bij daglicht door de Tilburgers uit te schakelen compleet tegen de verhouding in. Mocht het zover komen, dan is de normaliter sympathieke Keehnen bereid alle ‘daders’ te aan te geven. “Ik snitch iedereen zolang mijn gele kaart maar wordt geschrapt”, lacht hij samen met VIB. Hoe dan ook, Keehnen gaat alsnog voor chaos zorgen. Alleen langs de lijn.