WDS ’19: “Natuurlijk willen we kampioen worden”

Datum: maandag 10 september 2018, 17:40 - Auteur: Mica de Montigny

WDS ’19: “Natuurlijk willen we kampioen worden”

VIDEO – Bij WDS ’19 wil iedereen het moeizame vorige seizoen zo snel mogelijk vergeten. Om daar bij te helpen kwamen er deze zomer heel wat nieuwe spelers én een nieuwe coach. Voetbalinbreda.nl reed naar de Haagse Beemden en sprak met trainer Gijs Smulders en aanvaller Bader Boughardaine.

Het hoofdveld van sportpark Paradijs is weer toegankelijk en dus trainen de Babyblauwen donderdagavond weer op het echte gras. Wat opvalt? Bijvoorbeeld de aanwezigheid van de gebroeders Avci. Abdul en Bayram schitteren door gretigheid. En met name de oudste van de twee, Bayram, lijkt een paar kilo’s kwijt en fitter dan ooit. Het moge duidelijk zijn dat de doelpuntenmachines gebrand zijn om hun rumoerige afgelopen jaar zo snel mogelijk uit te gummen. De goals vliegen er tijdens een afwerkvorm in elk geval heel vlotjes in.

Smulders, een rasechte Bredanaar, die de laatste jaren niet vaak actief was in de voetballerij vanwege een eigen onderneming, zit er weer helemaal in. Hij is realistisch: “Het doel van het bestuur is om te promoveren, dus we zijn tevreden als we sowieso een periodetitel winnen. En uiteindelijk als je de competitie in gaat moet je zeggen dat je kampioen wil worden. Of er nu extra druk bij komt kijken? Nee.” Enfin, de ex-speler van wijkrivaal Boeimeer draait er niet omheen en loopt niet weg voor de status van zijn team.

Een speler die hem moet gaan helpen bij glorie van zijn team is Boughardaine. De ervaren aanvaller gaat nu zijn derde seizoen op rij spelen en is inmiddels niet weg te denken binnen en buiten de lijnen. “We hebben een talentvolle groep en we doen ook buiten het veld leuke dingen. Op de vraag welk feestje nog niet gevierd is, verwijzend naar een eventueel kampioenschap, lacht de rappe flankspeler. Benieuwd naar wat beide mannen nog meer te melden hadden over het komende jaar? Bekijk hieronder onze exclusieve reportage.