Datum: dinsdag 9 januari 2024, 16:04 - Auteur: Redactie

Tonie Snoeren wordt de nieuwe trainer van SAB

Voor de échte SAB-fans een fantastisch nieuwtje: Tonie Snoeren (foto), enkele seizoenen gestopt als aanvoerder van het eerste, volgt huidig oefenmeester Martijn Malinka op na de zomer als hoofdcoach. Voetbalinbreda.nl sprak met het voetbaldier uit Ruitersbos.

De nu 38-jarige Bredanaar nam anderhalf jaar geleden afscheid van het eerste, maar beloofde toen al min of meer zijn rentree als hoofdcoach te maken. “Of ik trainer ga worden? Ik ben wel een type dat trainer wil gaan worden en hoor om me heen ook wel dat ze daar positief over zijn voor in de toekomst, dus ik denk het wel”, zo luidde zijn commentaar in ons interview van 3 maart 2022. Nu, bijna twee jaar later, geeft hij opnieuw tekst en uitleg, maar deze keer over zijn toekomstige klus op sportpark Ruitersbos.

“Of ik deze route naar het hoofdtrainerschap zelf zo had uitgestippeld? Ja, zeker. En dat het dan ook zo loopt is wel heel erg tof”, glundert de voormalige sterspeler van de Sint Anna Boys. Maar wat heeft Snoeren de afgelopen tijd gedaan? “Na mijn laatste wedstrijd voor SAB 1 heb ik een jaartje in SAB zaterdag 2 gespeeld, waarmee we nog de finale van het bekertoernooi haalden, dat was een leuk seizoen. In de tussentijd heb ik toen de junior-cursus van de KNVB gehaald en nu ben ik nog bezig met de UEFA C-opleiding, die in april klaar is.”

Maar deze maand, als de zondag vijfde klasse B weer wordt hervat en SAB nog altijd mee kan doen om promotie naar de zondag vierde klasse, sluit Snoeren al aan bij de selectie. Hij wordt de assistent van trainer Malinka, die na vier jaar gaat vertrekken. “Van Martijn (Malinka, red.) krijgt ik ook veel vrijheid en hulp. Hij heeft er vier jaar gezeten en was ook mijn coach toen ik nog speelde, dus ik ben blij met zijn hulp. Ik heb er super veel zin in en kan niet wachten tot ik mag beginnen.”