Datum: dinsdag 18 juni 2024, 11:21 - Auteur: Mica de Montigny

UVV ’40 aast met dank aan ‘zaterdag 2’ op eerherstel

De degradatie naar de nieuwe zaterdag vijfde klasse heeft UVV ’40 gemotiveerd. De ploeg uit Ulvenhout bulkt van het talent en is uit op succes. Voetbalinbreda.nl sprak met een bijzondere hoofdrolspeler, doelman Youp Charlier, die het grootste deel van zijn loopbaan spits was.

Sportpark Jeugdland was dit seizoen geen plek waar de fans met regelmaat konden smullen en juichen. Een onervaren en smalle selectie met de laatste plaats in 4F en degradatie als gevolg. Maar er gloort hoop aan de voetbalhorizon. Sterker nog, het vriendenteam dat onder de titel ‘zaterdag 2’ acteerde de laatste seizoenen, wordt het nieuwe vlaggenschip van de Bredase dorpsclub.

Met interessante namen als voormalig NAC-talenten Noud Eggly (foto), Jules Molenschot en Victor Stenzler en bijvoorbeeld de ex-belofte van Willem II, Maarten Brands, hopen de groenhemden op een onvergetelijk seizoen 2024/2025. Daarnaast nog meer goed nieuws. Spelmaker Lucas Umar, ‘captain’ Bart de Koning en spits Sebastian Tabak zijn de enigen van het degradatie-team die blijven.

Voor Youp Charlier (25), die tot zijn 20ste altijd spits was, maar de afgelopen vijf jaar keeper is, zijn de ambities helder. “We zijn begonnen als hecht vriendenteam, puur voor het plezier en de liefde voor het spel. Maar naarmate de jaren verstreken, merkten we dat ons niveau aanzienlijk verbeterde en we realiseerden ons dat we de potentie hadden om op een hoger niveau te spelen.”

“Vorig jaar hebben we met de zaterdag 2 de bekerfinale gewonnen en dit jaar helaas verloren. We begonnen in de reserve vijfde klasse en wisten te promoveren naar de derde klasse. Dit jaar werden we net geen kampioen. Onze ambities nu? Dat is 100 procent promoveren en Ulvenhout weer op de kaart zetten op de amateurvelden. We hebben er onwijs veel zin in.”

KLIK HIER OM ALLE NIEUWE NAMEN VAN UVV ’40 1 TE ZIEN IN ONS OVERZICHT OVERSCHRIJVINGEN