Datum: zondag 12 november 2023, 20:47 - Auteur: Redactie

JEKA en Uno Animo delen de koek: aanvoerder krijgt afscheid

JEKA voegde zondagmiddag in 2C een punt toe aan zijn totaal. Uno Animo kon net als de Bredase ploeg niet scoren op sportpark Tussen de Leijen.

Het duel der middenmoters kwam maar niet op gang, mede door het feit dat vooral JEKA zijn vizier niet op scherp had en dus geen goal kon maken. Vooral in de eerste helft waren er puike mogelijkheden om te prikken, maar dat gebeurde niet. Het resulteerde in de 0-0. Maar waar het vooral over ging, was het definitieve afscheid van captain Jules Philippart, die moet stoppen vanwege zijn gehavende knie. Hij zinspeelde al weken op een laatste optreden om het thuispubliek nog te kunnen laten genieten van zijn spel en dat werd hem gegund.

In de rust bracht coach Maikel Nijst hem in het veld en vijf minuten voor tijd haalde hij hem er ook weer vanaf, met applaus als dank van de aanwezigen. Zoals altijd gaf de aanvoerder zijn reactie namens de Bredase Tricolores aan Voetbalinbreda.nl. “Over de wedstrijd: voor rust hadden we al met 3-1 voor moeten staan, maar helaas hebben we wat pech qua afronden de laatste weken. We waren echt heer en meester en hadden de zege zwaar verdiend. Voor mij was het even moeilijk, maar voor een mooi moment om te spelen.”

“Veel mensen langs de kant en het team had ook mooie dingen geregeld. Ik kreeg een ingelijst shirt met handtekeningen van alle spelers. Een mooie foto op canvas en een BBQ op Super Sunday, dus dat was allemaal prachtig”, aldus de routinier, die de dag met de selectie afsloot bij onze partner Café Oranje en daar ook een punt scoorde op het bord van de Drank-Competitie.

JEKA – Uno Animo 0-0.