Datum: zondag 28 april 2024, 16:06 - Auteur: Redactie

Toekomstige hoofdtrainer doet Bavel pijn met Gilze

Uitgerekend Gilze deelde Bavel zondagmiddag in 2C een ongekende degradatietik uit. De concurrent met toekomstig coach Joep van den Ouweland aan het roer deed goede zaken op sportpark Roosberg.

Het druk bezochte sportpark de Roosberg wist dat de thuisclub met een duel meer gespeeld dan concurrent Gilze moest winnen om een serieuze kans te maken op het ontlopen van de nacompetitie om handhaving en degradatie. Maar Bavel kon de druk niet aan en keek voor rust tegen een achterstand aan. Gek genoeg liet topschutter Niek Akkermans zijn team in de steek, door een penalty te missen. Een zeldzame misser van de doelpuntenmachine die wel eens fatale gevolgen kan hebben aan het einde van de rit.

En ondanks dat er nog wat kansen zouden komen voor de Bredase dorpelingen in de tweede helft, waren het de Gilzenaren die scoorden: 0-2. Op dat moment was duidelijk dat de marge te groot was om recht te zetten voor de ploeg van coach Coen Rijppaert. De eerstvolgende wedstrijd kan overigens voor nieuwe energie zorgen. Middenmoter SVSSS moet dan hoe dan ook verslagen door de groenhemden. De maand mei zal door eenieder met een groen hart op de voet gevolgd worden.