Datum: dinsdag 10 mei 2022, 20:53 - Auteur: Mica de Montigny

ADO Den Haag deelt eerste klap uit aan NAC Breda

De droom van promotie naar de Eredivisie is dinsdagavond bruut verstoord door ADO Den Haag. De Zuid-Hollanders namen een kostbare zege mee in blessuretijd.

Een verhit potje voetbal met immense belangen: NAC en ADO hadden zichtbaar last van de spanning en de druk die er komt kijken bij het voortportaal van de Eredivisie. Ondanks slecht positiespel en fouten over en weer, kregen beide clubs meteen grote kansen. Namens ADO miste Catic op een haar na het doel en voor de thuisploeg liet Van Schuppen met een volley het matig gevulde Rat Verlegh Stadion juichen.

Toch werd er gescoord in de eerste helft en het was de club uit Den Haag die dat deed. Tot overmaat van ramp, vooral voor het thuispubliek, opende Steijn de score. De zoon van de ontslagen coach Maurice Steijn, profiteerde van een rebound en ging met zijn armen gespreid voor de B-side staan. Hij wees met zijn duimen nog naar zijn achterom zijn shirt en stak en passend zijn middelvinger naar het grote vak.

Beide partijen kunnen elkaar niet luchten of zien, zoveel werd weer duidelijk. Enfin, terug naar de wedstrijd, die een kwartier voor tijd een nieuwe wending kreeg. NAC streed en was de enige club die op zoek was naar een doelpunt en die kwam er. Invaller Maria pegelde op aangeven van spits Bilate de bal ontzettend hard in de bovenhoek. De sfeer werd beter en beter toen het ‘Haags kwartiertje’ in was gegaan.

En toch, toch volgde er diep in blessuretijd nog een flinke domper voor de Parel van het Zuiden van trainer De Graaf. Ex-speler in de Premier League, Janmaat, stond na een slimme combinatie plots in de vijandelijke zestien, legde de bal terug op Komljenovic en die prikte binnen: 1-2. Op zijn verjaard nota bene, liet hij de duizenden geel-zwarte supporters afdruipen. Zaterdag volgt de beslissende return in de Hofstad.

NAC Breda – ADO Den Haag 1-2 (0-1)
0-1 Steijn, 1-1 Maria, 1-2 Komljenovic.

0 Shares