Datum: zaterdag 7 oktober 2023, 18:45 - Auteur: Redactie

Baronie wordt in eigen huis vernederd door Sportlust ’46

Derde Divisie-club Baronie kreeg zaterdagavond een pak slaag van jewelste. Hoogvlieger Sportlust ’46 maakte gehakt van de Bredanaars.

.

Ondanks de vele afwezigen zag het er aanvankelijk niet naar uit dat Baronie naar een kansloze nederlaag zou worden gespeeld. Integendeel de jeugdige thuisclub deed goed mee met de geroutineerde bezoekers waarbij het spel op en neer golfde. Maar toen Sportlust na een klein half uur de score wist te openen was meteen het hek van de dam. Want toen de stand twee minuten later werd verdubbeld was Baronie zo van slag dat alles wat maar verkeerd kon gaan ook volledig verkeerd ging. De ploeg werd vervolgens volledig zoek gespeeld door de vlot combinerende Woerdenaren die geen strobreed meer in de weg werden gelegd en alle tijd en ruimte kregen om zich heerlijk uit te leven. Eigenlijk mochten de groenwitten nog blij zijn dat de schade tot aan de rust tot 0-3 kon worden beperkt.

Toen Sportlust onmiddellijk na rust na weer verdedigend mistasten kinderlijk eenvoudig de 0-4 mocht aantekenen bleek Baronie ook niets geleerd te hebben van de vorige wedstrijd tegen UNA. Ook toen kwam de ploeg ongeconcentreerd uit de kleedkamer met een vroege tegentreffer als gevolg. Zelfs toen de tegenstander door nonchalant optreden de teugels even liet vieren was Baronie niet in staat om de geboden kansen te verzilveren. De groenwitten mochten zich in het verdere wedstrijdverloop zelfs gelukkig prijzen dat Sportlust het allemaal wel goed vond en zich beperkte tot de 0-5 en 0-6. Daarbij mocht aangetekend worden dat de diagonale knal bij de 0-6 van Abdallah al Mahdi een juweel was. Het enige opmerkelijke bij de thuisclub was nog het spel van Tom van Gestel die zich als een van de weinigen aan de malaise wist te onttrekken en met een kopbal zelfs nog een keer de vijandelijke lat teisterde.

Deze pijnlijke nederlaag geeft komende week stof tot nadenken voor trainer Marco Verbeek die na de wedstrijd duidelijk liet merken zwaar in zijn spelers teleurgesteld te zijn. Baronie mag nu zijn wonden likken en zich volgende week bij Quick Den Haag trachten te revancheren.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – Sportlust ’46 0-6 (0-3)
0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Sportlust ’46.