Datum: vrijdag 4 februari 2022, 22:07 - Auteur: Redactie

Clash met Roda JC levert NAC een punt op in extremis

NAC is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen van Roda JC. NAC speelde aanvallend en vol strijdlust, wat het aanwezige publiek zeker kon waarderen. Debutant Jeredy Hilterman zette kort na rust NAC nog op voorsprong, alvorens Dylan Vente en Daryl Werker de Limburgers langszij schoten. In de slotfase redde Ody Velanas nog een punt voor NAC met een prachtig schot in de kruising.

Edwin de Graaf stuurde zijn manschappen vandaag het veld in met een aanvallende opstelling. Nieuweling Jeredy Hilterman mocht het vanaf de start laten zien naast Naoufal Bannis in de spits. NAC speelde met Malone, Adiléhou en Mashart achterin. Het vijfmans middenveld werd gevormd door Welat, Agougil, Seuntjens, Velanas en De Rooij.

Het nieuwe systeem was even zoeken voor NAC in de openingsfase. Dit resulteerde dan ook in de eerste kans voor de bezoekers. Gelukkig kon Olij redding brengen op de inzet van Emmers.

Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Seuntjens en Hilterman waren beiden dichtbij de openingstreffer. De inzetten werden geblokt door de Limburgse defensie. Ook Bannis kreeg nog een flinke mogelijkheid, maar gleed uit vlak voordat hij de treffer over kon halen.

Tot aan de rust bleef NAC Roda JC opjagen en zette het de ploeg van Jurgen Streppel een aantal keren flink onder druk. Toch wisten ‘De Koempels’ de rust te halen met een 0-0 stand.

Na rust ging NAC door waar het was geëindigd: Roda JC onder druk zetten. In de 54e minuut resulteerde dit dan ook de 1-0! Jeredy Hilterman werkte een goed genomen corner van Ody Velanas tegen de touwen, waarmee hij zijn debuut opluisterde met een doelpunt! De nieuwe spits maakte zijn belofte waar door het te vieren met een handstand.

NAC kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later stond het namelijk al weer gelijk. Dylan Vente rondde een vlijmscherpe counter af, waardoor NAC opnieuw opzoek moest naar de voorsprong.

Die voorsprong bleef echter lang uit en de stootkracht van NAC nam naarmate de tweede helft vorderde wat af. In de slotfase waren het zelfs de bezoekers die, tegen de verhouding in, de leiding pakte na een doelpunt van Werker uit een hoekschop.

Hierdoor moest NAC alles op alles zetten om in de laatste minuten nog een punt uit het vuur te slepen. Dit lukte uiteindelijk ook toen Ody Velanas de bal prachtig in de bovenhoek schoot voor de 2-2.

Met nog vier minuten blessuretijd op de klok ging NAC nog opzoek naar de winst, maar zo ver kwam het helaas niet. NAC moest genoegen nemen met een gelijkspel. Er had meer ingezeten vandaag.

Dinsdag neemt NAC het in het Phillips Stadion op tegen PSV in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – Roda JC 2-2 (0-0)
1-0 Hilterman, 1-1 Vente, 1-2 Werker, 2-2 Velanas.