Datum: dinsdag 8 januari 2019, 22:00 - Auteur: Redactie

Coach Meindert Dijkstra keert na half jaar terug bij SAB

SAB zag hoofdtrainer Marc de Weerd vlak voor de winterstop vertrekken en sindsdien bleef het stil rondom zijn opvolging. Inmiddels weet Voetbalinbreda.nl wie het stokje over zal nemen: Meindert Dijkstra (foto).

Dijkstra arriveerde voor het seizoen 2017/2018 op sportpark Ruitersbos en promoveerde via de nacompetitie naar de zondag derde klasse. Ondanks al het succes koos hij voor een ‘break’ bij de Sint Anna Boys. Zijn dochter speelt voetbal op een hoog niveau en dat wilde hij op de voet volgen. In combinatie met zijn werkzaamheden werd het trainen van een eerste elftal te veel van het goede.

“Ik wilde komend seizoen beginnen, maar net voor kerst ben ik benaderd door SAB. Ik ken de club en heb nu wat tijd over. Dat wist ik een jaar geleden niet. Mijn kinderen vonden het mooi dat ik de uitdaging weer aan zal gaan bij SAB. Ik heb nu dispensatie gekregen van de KNVB en ga proberen om TC II te halen. Als het goed is ben ik dan ook na de zomer trainer bij SAB”, legt de ex-profvoetballer zijn keuze uit.

Zijn dochter Caitlin Dijkstra speelt inmiddels bij Ajax en hoeft niet meer vaak het buitenland in, wat betekent dat Dijkstra senior zijn passie weer uit kan oefenen. “Het gaat heel goed met haar, ze is nu met Ajax in Spanje, op trainingskamp. Nu moeten wij de doelstelling van SAB halen: lijfsbehoud.” De club uit Ruitersbos staat in 3A met slechts twee punten meer dan de drie hekkensluiters onderin de ranglijst.

46 Shares