Datum: zondag 10 februari 2019, 17:09 - Auteur: Redactie

‘Curieus’ TVC Breda slikt opnieuw een monsternederlaag

Het is één complete chaos bij TVC Breda. Zondagmiddag leed de club uit Tuinzigt weer een beschamende nederlaag en redde een ‘geroyeerde’ speler de sportieve eer nog op het veld van Neerlandia ’31.

Het seizoen begon nog ambitieus en goed voor de Viola’s. Met een vrij nieuwe selectie en coach ging het nog vrij aardig, maar al snel ging het mis. Diverse spelers gooiden er met de pet naar, jeugdspelers wilden niet meer in het vlaggenschip acteren en inmiddels is TVC Breda met afstand de slechtste ploeg van 5B. Dat werd ook zondag weer duidelijk in Dorst, waar laagvlieger Neerlandia zich kon uitleven.

TVC Breda was als de man met de rode bal in zijn mond, in de legendarische scene van de epische film Pulp Fiction. Neerlandia was de man met de broek op de enkeltjes: 8-1. Bij een 2-0-achterstand maakte Bennie Haneveer nog wel de 2-1. Haneveer werd afgelopen zomer nog geroyeerd door TVC Breda, nadat hij een nieuwe selectie wilde opbouwen, maar ruzie kreeg met enkele bestuursleden.

Inmiddels sijpelen de geruchten door dat trainer Twan van Fessem (foto) stopt na dit seizoen. Nijs Kivits zou de nieuwe hoofdcoach worden en oud-spelers van het eerste Kevin Faas en Johan Rijndorp gaan hem ondersteunen in een officiële rol. Sportpark Kwakkelhut snakt nu al naar aankomende zomer, want zo slecht is het nog nooit gegaan met de fusieclub uit de volksbuurt. Volgend weekend ontmoet TVC Breda het hoger geklasseerde SVC.

Neerlandia ’31 – TVC Breda 8-1 (3-1)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0 en 8-0 Neerlandia ’31, 8-1 TVC Breda.

17 Shares