Datum: zaterdag 20 februari 2021, 15:04 - Auteur: Redactie

De Rooij en Fiorini loodsen NAC voorbij Dordrecht

NAC heeft vrijdagavond drie punten kunnen bijschrijven in de jacht op promotie. In en tegen Dordrecht werd het, na een goede eerste helft met veel kansen uiteindelijk 2-3 voor De Parel van het Zuiden. Kaj De Rooij was de grote man met twee doelpunten. Lewis Fiorini bezorgde NAC uiteindelijk de overwinning door een prachtige goal in de slotfase van de wedstrijd.

Maurice Steijn gaf vandaag de voorkeur aan Moreno Rutten op de rechtsbackpositie. Centraal achterin keerde aanvoerder Dion Malone terug in het elftal, na een blessure. Dit ging ten koste van Moïse Adiléhou.

NAC kwam fris voor de dag in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Lewis Fiorini, maar de voorzet van de Schot kon nog worden geblockt door de Dordtse defensie. Na vijf minuten was het wel raak voor NAC. El Allouchi werd de diepte in gestuurd en gaf een afgemeten voorzet op de meegelopen Kaj De Rooij. De Rooij schoot op zijn beurt de bal hard en hoog in het doel. 0-1!

Weer drie minuten was het alweer raak voor de vleugelspeler. Na een goede rush van Lewis Fiorini, die binnenkant paal raakte, viel de goed voor De Rooij. Wederom wist De Rooij de bal hard en hoog tegen de touwen te jagen. 0-2!

NAC leek dus op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar toen Dehninio Muhringen al na twaalf minuten iets terug deed. Na de eerste aanval van de thuisploeg schoot hij de bal hard achter Nick Olij. 1-2.

NAC legde in de eerste helft aanval na aanval op de mat en speelde goed en verzorgd voetbal. Het ontbrak telkens net aan de afronding om verder uit te lopen. Daardoor gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft verschenen beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. Dit gold ook voor het spelbeeld. NAC viel aan en ‘De Schapekoppen’ probeerde te counteren. Al vroeg in de tweede helft kopte Lex Immers de bal op de lat. Toch was het FC Dordrecht dat na een uur spelen op gelijke hoogte kwam. De scheidsrechter zag een handsbal van Michaël Maria en gaf een penalty. Agrafiotis benutte de strafschop: 2-2.

Na de gelijkmaker had NAC het lastig en kwam het steeds moeilijker tot kansen. NAC worstelde en worstelde, totdat Lewis Fiorini de ban brak met een prachtig afstandsschot. De jonge Schot heeft patent op mooie doelpunten en liet dit wederom zien. Een knal van twintig meter vloog prachtig in de bovenhoek: 2-3!

Met nog tien minuten op de klok werd het nog even spannend, maar de plaatselijke FC kwam niet meer tot grote kansen in de slotfase. NAC kan dus weer drie punten bijschrijven in de jacht op promotie. Dit weekend achteroverleunen en kijken wat de concurrentie doet.

(bron: nac.nl)