Datum: dinsdag 14 november 2023, 16:59 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Soala Alhassane (Advendo)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Soala Alhassane (foto) van Advendo.

Zijn debuut voor Advendo maakte hij begin deze maand opeens. Na een hele tijd bij het tweede team van DIA te hebben gespeeld, zonder door te breken, verhuisde hij deze zomer naar Advendo. En daar, thuis tegen Noordhoek op 5 november, viel hij in en liet meteen zien dat hij een ruwe diamant is. Groot van stuk, opvallend technisch en dreigend. Hij prikte toen al een goal binnen, waardoor het 5-3 stond, maar de dorpelingen kwamen in blessuretijd terug tot 5-5. Geen eerste overwinning dus voor de rood-witten in 5B. Maar zeven dagen later, afgelopen zondag dus, kwam die eerste winstpartij er dan toch.

En dat kwam door de 23-jarige Alhassene. De aanvaller, wiens roots in Ghana liggen, liet zijn lepe skills weer zien en ging op het moment dat HZ ’75 voor eigen publiek de leiding nam uit een penalty, helemaal los. De 1-1, 1-2 en 1-3 kwamen op naam van Alhassene, waardoor Advendo met 3-1 won in Hooge Zwaluwe. De drie assists van aanvoerder Kendrick Cecilia hielpen hem daar enorm bij. Maar wie écht geholpen is voor de langere termijn? Coach Richard Hoogkamer, die er opeens een vedette bij heeft, waardoor nederlagen met dubbele cijfers verder weg lijken dan ooit de rest van dit seizoen.

Wij feliciteren Alhassane en zijn team van harte!

(foto door Aissa Boughardaine)