Datum: zondag 8 mei 2022, 15:07 - Auteur: Redactie

DIA doet gouden zaken en legt koploper RFC over de knie

De aanstaande kampioen werd zondagmiddag in 4C dik geklopt door DIA. In Teteringen vertrok RFC met een gevoelige nederlaag terug naar Raamsdonksveer.

Sportpark de Gouwen was een aangenaam plekje: de topper tegen RFC, de brandende zon en uiteindelijk een fantastisch resultaat. Remco Sluijk (foto) opende de score in het Bredase dorp en bepaalde daarmee de rustand op 1-0. Maar in de tweede helft werd het alleen maar mooier voor de geel-zwarten. Delvano van Bussel, samen met keeper Jari van Aard uitblinker, verdubbelde de marge en gaf RFC een niet te overbruggen achterstand. Sterspeler Sluijk gooide met zijn tweede treffer van de middag de deur hard dicht voor de gasten: 3-0.

Pas toen kon het bezoek iets terug doen, maar bij de ene tegengoal bleef voor het DIA, dat kon juichen en in een zetel zit om een plek in de nacompetitie om promotie. Voetbalinbreda.nl sprak na de zege met coach Erik van Rooij. “We speelden gedurfd tegen de aanstaande kampioen. Over de hele wedstrijd staken we veel energie in het duel en kregen we veel kansen. We hebben er ook wat weggegeven, maar over de hele pot gezien hebben we verdiend gewonnen. Al onze doelpunten waar daarbij van schoonheid”, klonk het trots.

DIA – RFC ZO 3-1 (1-0)
1-0 Remco Sluijk, 2-0 Delvano van Bussel, 3-0 Remco Sluijk, 3-1 RFC ZO.

0 Shares