Datum: zondag 30 september 2018, 16:01 - Auteur: Redactie

Doelpuntrijke remise voor SAB op gras van MOC ’17

Bijna, bijna had SAB dé droomstart bewerkstelligd in 3A. Op het veld van MOC ’17 stonden de Bredanaars lange tijd voor, maar bezweek het bezoek alsnog in de absolute eindfase van de spannende wedstrijd.

De formatie van nieuwbakken coach Marc de Weerd kwam op voorsprong dankzij nog een nieuweling: Rhomar Boudzra. De ex-Baron zag zijn openingsgoal een goed vervolg krijgen, want zijn kompaan Bryan Bongaards (ook ex-Baronie) verdubbelde de marge, waardoor de ploeg uit Ruitersbos plots op rozen zat.

Het bleek echter geen perfecte eerste helft te worden. De 1-2 viel op slag van rust en die tik, bleek door te werken. Een uiteindelijk misschien wel mentale opdoffer, want in plaats van uitvoetballen met een comfortabele marge, nam de druk op het eigen doel toe voor de Sint Anna Boys. SAB bezweek dan ook vlak voor het einde.

“Helaas geven we de 2-1-voorsprong weg vijf minuten voor tijd, maar als je de hele wedstrijd in overweging neemt, dan is een gelijkspel misschien wel terecht. Voor rust waren we aardig, na de pauze stonden we onder druk, ook al gaven we weinig kansen weg”, aldus verdediger Tomas Baljeu tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop.

Hoe dan ook, SAB is nog ongeslagen, terwijl het net komt kijken op het hogere niveau. Om in speelronde 3 nog ergens bovenaan te blijven prijken met de zwart-witte clubkleuren dient volgend weekend HVV ’24 verslagen te worden. Tegen de club uit Hulst wordt het hoe dan ook een interessant en spannende pot voetbal.

MOC ’17 – SAB 2-2 (1-2)
0-1 Rhomar Boudzra, 0-2 Bryan Bongaards, 1-2 en 2-2 MOC ’17.