Datum: zondag 5 maart 2023, 17:25 - Auteur: Redactie

DSE wint cruciale kelderkraker thuis van Hontenisse

DSE haakt aan bij de veilige plekken van 3A. Zondagmiddag moest er in Etten-Leur gewonnen worden van concurrent Hontenisse en dat gebeurde.

Het bezoek uit Zeeland zal nog wel wakker hebben gelegen van Pjotr Hendrickx. In de wetenschap dat een zege op de Brabanders hen in het moeras zou achterlaten trokken zij ten strijde, maar al in de eerste helft kraakte DSE rivaal Hontenisse. Hendrickx trapte twee echte spitsengoals binnen en prikte er na de thee nog een bij. Het slotakkoord was voor de gasten: 3-1.

DSE-captain Alex van Dorst sprak na de driepunter met Voetbalinbreda.nl. “De eerste helft speelden we Hontenisse weg. Het had het echt minimaal 4 of 5-0 moeten staan met de rust. In de tweede helft gaan zij natuurlijk iets aanvallender spelen. Wij zakten te ver in waardoor we het onszelf zo onnodig moeilijk maken. Gelukkig maakte Pjotr z’n hattrick in de tweede helft wel compleet en was de spanning er de laatste tien minuten wel vanaf.”

Overigens was er nog een leuke anekdote over de hattrick-held en zijn coach. “Grappig was wel dat onze trainer (Peter Sweres, red.) op donderdag al de afspraak had gemaakt met Pjotr dat hij een wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen als hij er drie zou maken. Die afspraak mogen ze wat mij betreft wel wat vaker maken”, knipoogt Van Dorst tot slot.

DSE – Hontenisse 3-1 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Pjotr Hendrickx, 3-1 Hontenisse.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss