Datum: zaterdag 20 oktober 2018, 16:46 - Auteur: Redactie

The Gunners raakt zijn perfectie kwijt tegen Alliance

Koploper The Gunners is zijn perfecte status kwijt in 4C. Zaterdagmiddag kwam Alliance op bezoek en nam in de slotfase ook nog een punt mee terug naar Roosendaal.

“Voor een goede pot voetbal zijn een aantal ingrediënten nodig, een veld, twee doelen, 22 man en een scheidsrechter en twee grensrechters. Vandaag waren veel van deze ingrediënten aanwezig voor een mooi middagje Gunners. Helaas, en ik doe het niet graag, moet ik het optreden van de scheidrechter vandaag echt benoemen. De beste man  had niet zijn beste dag en kon beter thuisblijven. Veel beslissingen waren in mijn optiek ronduit belachelijk zowel voor als tegen ons”, wilde de Bredase coach Mark Schuiten even zijn frustraties kwijt tegenover Voetbalinbreda.nl.

De doelstelling van zijn team was duidelijk: drie punten. Met de kennis van de tegenstander wisten ze dat ze ruimte zouden krijgen om de aanval goed weg te zetten. Verrassend genoeg kwam er een Alliance in een 1 4 4 2-formatie. De organisatie goed aangepast in het veld. Alliance was met zijn goede voetballers echter totaal niet gevaarlijk geweest in de eerste helft. Ze hebben een mogelijkheid gehad. Na tien minuten had de 1-0 op het bord moeten staan. Een steekbal van Daniel Zwanenburg zorgde ervoor dat Martijn van Gastel (foto, rechts) 1 op 1 kwam te staan. Helaas geen doelpunt voor de thuisploeg.

“Nog vijf mogelijkheden gehad waarvan, er echt twee in hadden gemoeten. Dus in plaats van met 2-0 de rust in 0-0. We mogen onszelf verwijten dat we niet het tempo hebben gespeeld wat nodig was om Alliance kapot te spelen. We hebben wel de rust bewaard in de opbouw, maar de eindpass en de afronding waren niet goed genoeg”, vond Schuiten. In de tweede helft was er een ander beeld. Na een minuut was er al een kans voor Alliance: vanuit een corner van The Gunners stond Alliance binnen vijf balhandelingen voor goalie Luke van Gurp, die de bal goed pakte en zorgde dat het 0-0 bleef.

De club uit Gageldonk bleef op zoek naar het doelpunt, Alliance naar de counter. Dit leverde kanjes op voor beide partijen. In de 78ste minuut kwam de bal via Kevin Visser bij Dion Riemens, die de bal kon oppikken. Hij legde de bal goed terug op de meegelopen Nick Collins, die de bal heerlijk de kruising legde: 1-0. Een aandringend Alliance kreeg in de 86ste minuut een corner van de scheidsrechter. Veel man in de eigen zestien en de luchtmacht van het bezoek uit Roosendaal zorgde voor de gelijkmaker. De tweede helft dus ook in evenwicht.

“Terecht? Als je de eerste helft je ding doet is er niks aan de hand, dus nee. Maar omdat je ze niet maakt, ja dus. Ik blijf zeggen dat iedereen van The Gunners wil winnen en dat iedereen daar ook zijn best voor doet. Ook Alliance gaf toe na de wedstrijd hier niet te willen verliezen. Wij zullen dit mee moeten nemen. De komende wedstrijden zullen finales zijn en zo gaan wij ze ook benaderen. Inzet tonen, hard werkend en positief zullen we dinsdag weer de training oppakken”, aldus Schuiten. The Gunners staat nog altijd aan kop met een punt meer dan de concurrentie. Volgend weekend wacht het uitduel met SC ‘t Zand.

The Gunners – Alliance 1-1 (0-0)
1-0 Nick Collins, 1-1 Alliance.

9 Shares