Datum: zondag 11 december 2022, 17:39 - Auteur: Redactie

Hekkensluiter Dongen geeft in slotfase een driepunter weg

Voor Dongen is de winterstop aangevangen met een gelijkspel in de Derde Divisie. Hercules stal een punt van sportpark de Biezen zondagmiddag.

Hercules had de eerste helft, op het prachtige kunstgrasveld van sportpark de Biezen, meer balbezit, maar de aanvallen leverden slechts enkele mogelijkheden op omdat de eindpass veelal te slordig was. Ook verdedigend was het slordig en bracht men door matig verdedigen Dongen regelmatig in kansrijke positie. Zo ook na een half uur spelen toen een corner van Dongen halfbakken werd weggekopt en prompt voor de voeten van Dongen-spits Sel Bastmeijer kwam, die het presentje in een 1-0-voorsprong omzette. Direct daarna wederom geklungel in de Hercules-defensie en nu was het spelmaker Faith Kamaci die probleemloos de 2-0 kon binnenschieten.

In de rust zal er wel een hartig woordje in de Hercules kleedkamer gesproken zijn want na rust kwam er een andere, mentaal sterke Hercules-ploeg in het veld. De tweede helft was dan ook één richtingsverkeer naar het doel van Dongen. Al deze aanvallen leveren enkele mogelijkheden opl maar het was eerst in de 75ste minuut toen Oussama Lahri na een goed terug gelegde bal van Steff van Rooijen de 2-1 op het scorebord kon laten zetten. Hercules zette verder aan en Marijn Ploem kon diep in blessuretijd de 2-2 uit een scrimmage scoren.

Heel Dongen woedend op scheidsrechter Lars van Leeuwen die eerst Dongen-trainer Osman Erbas een gele kaart gaf vanwege commentaar richting assistent-scheidsrechter en vervolgens conform het bij velen onbekende reglement toepaste, door een vrije trap kort bij de plek van het incident bij de zijlijn te geven. De door Rogier Benschop genomen vrije schop veroorzaakte de voor Dongen fatale scrimmage en bracht de gelijkmaker. Zuur voor Dongen, dat zich zo spelend en met nog zestien wedstrijden voor de boeg zeker in de Derde Divisie zal handhaven volgens de volgers van Hercules.

Dongen ZO – Hercules 2-2 (2-0)
1-0 Sel Bastmeijer, 2-0 Fatih Kamaci, 2-1 en 2-2 HSC ’21.