Datum: zondag 10 oktober 2021, 17:21 - Auteur: Mica de Montigny

Voor JEKA en Bavel leek de derby van 2E in een remise te eindigen zondagmiddag. In blessuretijd sloeg nieuweling Jordy Den Tenter echter genadeloos toe uit een hoekschop en bleven de punten op sportpark Tussen de Leijen.

Als een dolle stier vierde JEKA-captain Jules Philippart de late winnende goal van zijn equipe voor een groepje Bavel-fans. Die hadden even eerder nog geroepen dat hij er niks van kon. Uiteraard mede door zijn gepeperde uitspraken op deze website van een paar dagen eerder, waarin hij beloofde dat hij Glenn van Peer zou laten vissen. De Bavel-keeper zou twee keer vissen, maar niet door Philippart, maar daar had de middenvelder uiteraard maling aan. Het was in elk geval voor de neutrale liefhebber, voor, tijdens en na de derby genieten.

Niet van het goede veldspel overigens, want wat beide formaties op de mat legden was eigenlijk tweede klasse-onwaardig. Weinig grote kansen, zeldzaam vlotlopende aanvallen of magistrale combinaties. Het leek op een tactisch steekspel, zonder dat de plannen echt waar te nemen waren. Eigenlijk zoals een derby altijd een beetje gaat: niet willen verliezen van je nabij gelegen rivaal en hopen op wat geluk voorin. JEKA was de club met dat geluk, want vlak voor rust werd het dankzij een eigen doelpunt van Jim Karelse: 1-0 voor de thuisploeg.

Het bezoek van trainer Coen Rijppaert had voor rust een gebrek aan stootkracht in de aanval, ondanks heel wat bekwame doelpuntenmakers. Niek Akkermans zat niet in de wedstrijd, Daan Diepstraten deed zijn best en Sander van Gils was de enige die nog enigszins echt dreigend was. Toch hingen de bordjes tien minuten na de pauze in evenwicht. Akkermans mocht een penalty achter Dennis van Duin schieten en gaf de groenhemden daarmee nieuwe hoop. Wat echter zou volgen waren vooral wanhoopspogingen van buiten het strafschopgebied.

Terwijl eenieder zich leek te verzoenen met een puntendeling, sloeg Jordy Den Tenter toe. De van SAB overgekomen rechtsback, die met zijn broertje Justin de helft van de JEKA-defensie vertegenwoordigt, was bij een corner in blessuretijd degene die de bal op zijn hersenpan liet vallen. Hij knikte het leer zodanig binnen, dat de bal via via achter de balende Van Peer tegen de touwen vloog: 2-1 en intense vreugde vlak voor de kantine van de Tricolores. De leidsman had er toen genoeg van en JEKA vierde een feestje, met het nodige geluk dus.

Na afloop stonden beide kampen gebroederlijk een biertje te doen in het clubhuis van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, dat was schitterend om te zien. Ook laat op de avond trouwens, maar toen was het ensemble verplaatst naar het stadscentrum in een kroeg. Voetbal is prachtig. Enfin, na afloop sprak Voetbalinbreda.nl nog met beide aanvoerders, te beginnen met de verliezende: Erik Meijerink. “Of de gelukkigste gewonnen heeft? Uiteindelijk wel. Wij missen een Robin Adriaansen, iemand met creativiteit en ervaring om zo’n wedstrijd open te breken.”

In het winnende kamp was Philippart uiteraard zielsgelukkig. “Eerlijk is eerlijk, de gelukkigste heeft gewonnen. We begonnen erg goed vond ik, beide helften. Daarna nam Bavel het over zonder echte kansen te creëeren. Het viel aan beide kanten niet mee trouwens qua spel al met al. Maar we hebben de drie punte, daar draait het om. Respect voor Bavel, dat ze hier in de kantine een biertje staan te doen met zijn allen. Zelfs de supporters. Complimenten.” Het moge duidelijk zijn, winnen of verliezen, de avond duurde lang en was toch voor beide teams gezellig.

JEKA – Bavel 2-1 (1-0)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 Niek Akkermans (pen.), 2-1 Jordy Den Tenter.